ATP
Με Evans o Τσιτσιπάς στα ημιτελικά (vid)

 
Daniel Evans
Daniel Evans © Corrine Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 16:26

O Daniel Evans κέρδισε τον David Goffin μετά από μια μεγάλη μάχη και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Monte-Carlo.

Μετά τον Novak Djokovic, o Daniel Evans άφησε εκτός Monte-Carlo και τον David Goffin, τον οποίο κέρδισε με 5-7, 6-3, 6-4 έπειτα από 2 ώρες και 46 λεπτά αγώνα, για να δώσει στη συνέχεια στην τρομερή του πορεία στο Masters του πριγκιπάτου.

Ήταν μια πολύ δυνατή μάχη, σε έναν πολύ αμφίρροπο αγώνα σε όλη τη διάρκειά του. Στο ξεκίνημα ο Evans έδειχνε να πατάει καλύτερα, αφού προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1 στο 1ο σετ, ενώ είχε την ευκαιρία να κάνει το double break για το 4-1 στο 5ο game. Δεν το έκανε, με τον Goffin να διατηρείται σε κοντινή απόσταση από τον Βρετανό και στο 10ο game - όταν ο τελευταίος σέρβιρε για το σετ - να κάνει και το break back, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Με το 2ο συνεχόμενο break του ο Goffin "γύρισε" και το σετ στο 12ο game, με 7-5.

Και στο 2ο σετ ο Evans έκανε πρώτος break για να προηγηθεί με 3-1, όμως αυτή τη φορά κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο μέχρι το τέλος. Πιο δύσκολη στιγμή για τον Βρετανό ήταν το 6ο game, όπου χρειάστηκε να σβήσει 2 break points για να φτάσει στο 4-2. Σ' αυτό το σετ δεν χρειάστηκε να σερβίρει για να το κλείσεο ο Evans, που έκανε break στο 9ο game και το πήρε με 6-3.

Στο 3ο σετ ο Βρετανός κατάφερε να κερδίσει δυο πολύ κρίσιμα service games του, για να αποφύγει να μείνει πίσω με break. Στο 3ο game επέστρεψε από το 0-40 και με 5 διαδοχικούς πόντους κράτησε το σερβίς του, ενώ στο 9ο game έσβησε 4 ακόμα break points του Βέλγου, για να φτάσει στο 5-4. Μεσολάβησαν και 2 δικά του χαμένα break point στο 6ο game, όταν ο Goffin κράτησε το σερβίς του και ισοφάρισε σε 3-3.

Αφού έσβησε και τις 7 ευκαιρίες που είχε ο Goffin για break στο αποφασιστικό 3ο σετ, ο Evans τον έφερε σε δύσκολη θέση, αφού ο Βέλγος σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά στο 10ο game. O Evans έφτασε στο match point στο 4-5, 30-40 και μια ευκαιρία ήταν αρκετή για να κλείσει το παιχνίδι, πανηγυρίζοντας δεόντως τη νέα μεγάλη του πρόκριση.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Evans αγωνίστηκε σε έναν προημιτελικό Masters 1000 διοργάνωση και κατάφερε να προκριθεί και στον πρώτο του ημιτελικό, κάνοντας με διαφορά την καλύτερή του εβδομάδα στο χώμα, αλλά και στο tour γενικότερα.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, από τον οποίο έχει ηττηθεί 2 φορές σε ισάριθμες συναντήσεις. Ο Στέφανος μάλιστα τον είχε κερδίσει εύκολα και σε σκληρή επιφάνεια, στα ημιτελικά του Ντουμπάι το 2020 με 6-2, 6-3, αλλά και στο χώμα, στους "32" του Αμβούργου επίσης το 2020, με 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots