ATP
"BΟΜΒΑ" από Evans - έξω ο Djokovic! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 16:23

O εμπνευσμένος Daniel Evans έπαιξε απίθανο τένις και έβγαλε εκτός Monte-Carlo Masters τον κορυφαίο του κόσμου, Novak Djokovic, στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του!

Ένας φανταστικός Daniel Evans εκμεταλλεύτηκε κάθε αδυναμία του Novak Djokovic για να τον κερδίσει με 6-4, 7-5 και να πάρει μια πολύ σπουδαία πρόκριση στο Monte-Carlo Masters.

Ήταν αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του Βρετανού, μόλις 4η απέναντι σε Top 10 παίκτη και 1η απέναντι σε Top 5, ενώ ήρθε και με εμφατικό τρόπο, αφού δεν έχασε σετ από τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου και αήττητο μέχρι πρότινος στη φετινή χρονιά.

Ο Djokovic δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και τελείωσε τον αγώνα με 45 αβίαστα λάθη, ενώ είχε και 28 winners. Στους 21 winners και στα 22 αβίαστα λάθη ήταν ο απολογισμός του Evans, που έκανε ένα εκπληκτικό ματς.

Παρά τα αρκετά για τα δεδομένα του λάθη του Nole, δεν ήταν ούτε σήμερα εύκολη λεία για τον Βρετανό, που έπρεπε να διατηρήσει το πολύ υψηλό του επίπεδο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, για να ολοκληρώσει τελικά αυτή την πολύ σπουδαία επικράτηση.

Στο 1ο σετ ο 30χρονος Βρετανός είχε πάρει προβάδισμα με double break στο 3-0 και όμως γρήγορα είδε τον Djokovic να επανέρχεται και να τον ισοφαρίζει σε 4-4. Παρόλα αυτά, διατήρησε την ψυχραιμία του, συνέχισε να ασκεί πίεση και να παίζει με υπομονή στα ράλι, για να φτάσει σε νέες ευκαιρίες και τελικά σε νέο break, που τον έβαλε μπροστά με 5-4 και του έδωσε τη δυνατότητα να κλείσει το 1ο σετ στο σερβίς του.

Ακόμα πιο δύσκολο έργο είχε στο 2ο σετ, στο οποίο ο Djokovic ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 3-0. Ο Evans πήρε πίσω το ένα break της διαφοράς, κέρδισε τα 3 επόμενα games και ισορρόπησε το σετ, ενώ στο 8ο game στάθηκε στο ύψος του, σβήνοντας ένα break point του Σέρβου για να ισοφαρίσει σε 4-4.  

Βρέθηκε σε ακόμα δυσκολότερη θέση στο 10ο game, όταν αντιμετώπισε νέο break point και αυτή τη φορά ήταν και set point. Το έσβησε και αυτό και τελικά ισοφάρισε σε 5-5. Στο αμέσως επόμενο game ο Βρετανός πήρε ένα τεράστιας σημασίας break για να περάσει για 1η φορά μπροστά στο σετ με 6-5 και στο 12ο game είχε ένα από τα ευκολότερα service games του στο παιχνίδι, για να διαμορφώσει το τελικό 7-5 έπειτα από 2 ώρες και 6 λεπτά στο court.

Για 1η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε έναν Masters 1000 προημιτελικό ο Evans, ο οποίος διανύει την καλύτερη εβδομάδα του στο χώμα. Θα αντιμετωπίσει τον David Goffin, που και εκείνος έφτασε σε μια μεγάλη νίκη επί του Alexander Zverev, λίγα λεπτά πριν.

Αξίζει να σημειωθεί πως Evans και Goffin βρίσκονται στο τμήμα του ταμπλό που είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Αν δηλαδή ο Στέφανος επιβεβαιώσει αύριο τα προγνωστικά απέναντι στον Alejandro Davidovich Fokina, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά έναν από τους δυο, σε ένα σίγουρα καλύτερο σενάριο από αυτό των Djokovic και Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots