ATP
Ο Goffin απέκλεισε τον Zverev (vid)

 
David Goffin
David Goffin © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 16:07

Επιστροφή στις μεγάλες νίκες για τον David Goffin, ακόμα μια ήττα εκτός προγράμματος για τον Alexander Zverev, που μένει εκτός προημιτελικών στο Monte-Carlo.

Τη σημαντικότερη νίκη του στον τελευταίο χρόνο πανηγύρισε ο David Goffin, ο οποίος επιβλήθηκε του Alexander Zverev με 6-4, 7-6 (7) και επέστρεψε στα προημιτελικά του Monte-Carlo Masters μετά από 3 χρόνια.

Ο Zverev δεν έπαιξε άσχημα, όμως είχε απέναντί του έναν πολύ καλό Goffin. O Bέλγος τελείωσε τον αγώνα με 27 winners και 34 αβίαστα λάθη, ενώ ο Γερμανός είχε 21 winners και 19 αβίαστα λάθη.

Ο Goffin έκανε το μοναδικό break ολόκληρης της αναμέτρησης στο 7ο game του 1ου σετ, για να περάσει μπροστά με 4-3. Και οι δυο είχαν ευκαιρίες για break στα προηγούμενα games, ενώ αργότερα ο Βέλγος είχε ένα set point για το 6-3, αλλά και ο Γερμανός ένα break back point για το 5-5, πριν τελικά αμφότεροι κρατήσουν τα σερβίς τους και διαμορφωθεί αυτό το 6-4 για το 1ο σετ.

Στο 2ο σετ μόνο ο Zverev είχε ευκαιρίες για break, χάνοντας συγκεκριμένα 3 break points στο 6ο game. Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί ο Zverev κατάφερε να σβήσει 4 match points στη σειρά και να επιστρέψει από το 2-6, φτάνοντας σε set point στο 7-6. Δεν έχασε την ψυχραιμία του όμως ο Goffin, ο οποίος κέρδισε τους 2 επόμενους πόντους στο σερβίς του και στο 5ο match point του πήρε το tie-break με 9-7.

Θα είναι η 3η παρουσία του Βέλγου στα προημιτελικά του Monte-Carlo, μετά από το 2017 και το 2018. Το 2017 είχε κάνει την καλύτερη πορεία του, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Daniel Evans, που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη έκπληξη του τουρνουά, κερδίζοντας με 2-0 σετ τον Novak Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots