ATP
Djokovic: "Αγαπώ τον πατέρα μου, δεν συμφωνώ με όσα λέει"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 9:29

Ο Novak Djokovic ρωτήθηκε για τις πολλές αμφιλεγόμενες δηλώσεις που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες ο πατέρας του, Srdjan, στη χθεσινή συνέντευξή του στο Monte-Carlo.

Ο πατέρας του Nole, Srdjan Djokovic, απασχολούσε όλα αυτά τα χρόνια τον Τύπο με τις συνεντεύξεις που έδινε, όμως τον τελευταίο καιρό έδωσε αρκετές συνεχόμενες συνεντεύξεις και κάποια απ' όσα είπε σχολιάστηκαν αρνητικά. Μεταξύ άλλων δηλώσεων, αναφέρθηκε με επιθετική χροιά και στον Roger Federer, υποστηρίζοντας πως είναι καλός τενίστας αλλά όχι καλός άνθρωπος.

"Αγαπώ τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου υπήρξε η μεγαλύτερη στήριξη που είχα ποτέ, ειδικά τις πρώτες μέρες. Αλλά προφανώς δεν μπορώ να επηρεάσω τον λόγο του. Ο καθένας έχει τις σκέψεις του, πρέπει να το σεβόμαστε και να το δεχόμαστε αυτό. Ο πατέρας μου είναι ένας πολύ παθιασμένος άνθρωπος. Με προστατεύει και με αγαπάει πολύ. Ξέρω πως αυτό που κάνει, το κάνει με τις καλύτερες και τις πιο αγνές προθέσεις. Ίσως όλοι λέμε ή κάνουμε πράγματα που προσβάλλουν άλλους ανθρώπους, το κατανοώ αυτό. Ακόμα όμως τον υπερασπίζομαι και είμαι δίπλα του σε ό,τι κάνει. Είμαστε οικογένεια, θα είμαι στο μέρος του και θα τον προστατεύσω. Δεν μπορώ να συμφωνώ όμως και με ό,τι λέει", είπε ο Djokovic, ο οποίος ρωτήθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τις πρόσφατες δηλώσεις του πατέρα του.

Ο Djokovic έκανε έναν πολύ καλό αγώνα στην πρεμιέρα του στο Monte-Carlo Masters και επιβλήθηκε του ταλαντούχου Jannik Sinner με 6-4, 6-2. Αναφέρθηκε και στον 19χρονο Ιταλό, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια.

"Αυτό που με εντυπωσιάζει πιο πολύ είναι ο επαγγελματισμός του και η αφοσίωση που δείχνει στην καθημερινή ρουτίνα που πρέπει να υπομείνει για να μπορεί να παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Γι' αυτό πιστεύω και έχει τέτοια συνέπεια στα αποτελέσματά του. Οι νέοι παίκτες συνήθως έχουν μια καλή εβδομάδα και μετά από καιρό μια άλλη καλή εβδομάδα, αλλά δεν έχουν συνέπεια.

Με τον Jannik είναι διαφορετικά. Είναι πολύ δυνατός πνευματικά. Δείχνει πιο ώριμος από τους άλλες παίκτες της ηλικίας του στον τρόπο που παίζει και στον τρόπο που δουλεύει. Μου αρέσει το παιχνίδι του. Έχει all-around παιχνίδι και σε κάνει να τρέξεις πολύ από την baseline. Μπορεί να παίξει επίσης το ίδιο καλά σε όλες τις επιφάνειες. Προφανώς έχει πολλά να βελτιώσει, αλλά βρίσκεται σε καλά χέρια. Γνωρίζω καλά τον Riccardo (Piatti), ήταν και δικός μου προπονητής όταν ήμουν περίπου στην ηλικία του. Του εύχομαι τα καλύτερα, έχει λαμπρό μέλλον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots