ATP
Monte-Carlo: 5+1 πράγματα για το πρώτο χωμάτινο Masters

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 - 11:45

To Monte-Carlo Masters επιστρέφει μετά από 2 χρόνια και θα αποτελέσει το πρώτο τουρνουά στο οποίο θα παίξουν Novak Djokovic και Rafael Nadal, μετά την Αυστραλία. Η διεκδίκηση του 12ου από τον Rafa, η μάχη για το Νο.2, η ευκαιρία του Στέφανου Τσιτσιπά και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα που περιμενουμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στο πριγκιπάτο.

1) Ο Nadal διεκδικεί τον 12ο τίτλο του: Ο Nadal θα επιχειρήσει φέτος να βελτιώσει το δικό του ρεκόρ στο θεσμό, να κατακτήσει δηλαδή τον 12ο τίτλο του στο πριγκιπάτο. Ο Ισπανός τρέχει το πολύ εντυπωσιακό 71-5 νίκες στο τουρνουά, όπου μόνο μια χρονιά δεν έχει φτάσει στα προημιτελικά, την πρώτη που συμμετείχε το 2003, όταν στα 16 του έχασε από τον Albert Costa στη φάση των "16". Τον τελευταίο τίτλο του τον κέρδισε το 2018, καθώς την τελευταία φορά που έγινε το τουρνουά, το 2019, είχε χάσει στα ημιτελικά από τον Fabio Fognini.

2) Η μάχη για το Νο.2: Ο Nadal μπορεί επίσης να πάρει πίσω το Νο.2 από τον Daniil Medvedev στο Monte-Carlo. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει είτε να κατακτήσει το τρόπαιο, είτε να φτάσει στον τελικό και ο Ρώσος να μην μπει στα ημιτελικά. Από την πλευρά του, ο Medvedev θα υπερασπιστεί το Νο.2 αν μπει στον τελικό, αν φτάσει στα ημιτελκά και ο Nadal δεν κατακτήσει τον τίτλο, ή αν πολύ απλά ο Ισπανός αποκλειστεί πριν τα ημιτελικά.

3) Η επιστροφή του Djokovic: Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, έχει να παίξει από το Australian Open, όπου κατέκτησε το 18ο Grand Slam της καριέρας του. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει να μπει σε ημιτελικό στο Monte-Carlo από το 2015, όταν είχε κατακτήσει και τον τελευταίο από τους 2 τίτλους που έχει στο τουρνουά. Σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον 33χρονο Σέρβο, που θα έχει και δυνατό ματς από την πρεμιέρα του στο τουρνουά, καθώς θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα του Albert Ramos-Vinolas με τον Jannik Sinner.

4) Ευκαιρία για Τσιτσιπά: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αποδείξει πως μπορεί να πετύχει πολύ μεγάλα πράγματα στο χώμα, ίσως ακόμα περισσότερα απ' ότι στις υπόλοιπες επιφάνειες. Στο Monte-Carlo δεν έχει μπορέσει να δείξει πολλά στο παρελθόν, καθώς και στις 2 προηγούμενες παρουσίες του είχε πετύχει από μια νίκη. Μπορεί να διεκδικήσει αρκετούς βαθμούς στο πρώτο χωμάτινο Masters της χρονιάς και να καλύψει έδαφος από τους Top 4, ενώ θα διεκδικήσει και την πρώτη του πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά. Τα πράγματα προφανώς δεν είναι τόσο απλά και θα έχει από την αρχή του τουρνουά δύσκολα παιχνίδια. Στην πρεμιέρα του θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Lorenzo Musetti και Aslan Karatsev, ενώ στον 3ο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο το Νο.16 του ταμπλό, Cristian Garin, καθώς και τον Felix Auger-Aliassime.

5) Next Gen: Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και σε αυτό το τουρνουά οι Next Gen παίκτες, έχοντας παράλληλα και τις παρουσίες των Djokovic και Nadal (κάτι που δεν ίσχυε στο Μαϊάμι). Δυο από τις wild cards των διοργανωτών ήταν στον 19χρονο Musetti και στον 17χρονο Holger Rune. O Musetti όπως είπαμε θα παίξει στον 1ο γύρο με έναν από τους δυνατότερους παίκτες της σεζόν ως τώρα, τον Aslan Karatsev. Ο Rune θα αντιμετωπίσει τον επίσης πολύ νέο Casper Ruud. Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε και τον άλλον 19χρονο Ιταλό, Jannik Sinner, που είναι μερικούς μήνες μεγαλύτερος από τον Musetti και ήδη έχει κάνει μεγάλες πορείες, με πολύ πρόσφατη και αυτή στον τελικό του Miami Masters. O Sinner θα παίξει στην πρεμιέρα του με τον Ramos Vinolas και αν κερδίσει θα πέσει πάνω στο Νο.1 του κόσμου, Novak Djokovic. Άλλοι Next Gen που συμμετέχουν ο 20χρονος Felix Auger-Aliassime (με Cristian Garin στον 1ο γύρο) και ο 21χρονος Alejandro Davidovich Fokina (με Alex De Minaur στον 1ο γύρο).

6) Παρέλαση αστέρων και στα διπλά: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ταμπλό του διπλού στο Monte-Carlo Masters. Εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που θα αγωνιστεί για ακόμα μια φορά με τον αδερφό του Πέτρο, έκαναν ομάδες ο Felix Auger-Aliassime με τον Hubert Hurkacz, ο Fabio Fognini με τον Diego Schwartzman, ο Andrey Rublev με τον Karen Khachanov, ο Grigor Dimitrov με τον David Goffin, ενώ στο διπλό θα παίξουν ακόμα ο Jannik Sinner (με τον Simone Bolelli) και ο Daniil Medvedev (με τον Marcelo Demoliner).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots