ATP
Οι συμβουλές του Στέφανου στον μικρό Yunosuke (vid)

 
Οι συμβουλές του Στέφανου στον μικρό Yunosuke (vid)
tn team Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 - 15:01

O μικρός Yunosuke, μόλις 7 ετών, ζήτησε μερικές συμβουλές από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που ανέλαβε ρόλο προπονητή και του προσέφερε κάποιες από τις γνώσεις του!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απάντησε στο μήνυμα του μικρού αθλητή (από τον λογαριασμό στο Instagram που διαχειρίζονται οι γονείς του) και μάλιστα αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να του δώσει σαφείς οδηγίες, προκειμένου να τον βοηθήσει.

"Για down the line προσπάθησε να περιστρέψεις τον ώμο σου περισσότερο. Το cross είναι πολύ ευκολότερο χτύπημα. Όταν κάνεις την αλλαγή (στο ράλι) και αποφασίσεις να πας για το down the line, θα σε συμβούλευα να δουλέψεις περισσότερο την περιστροφή του ώμου και να πηγαίνεις στην μπάλα, μοιράζοντας το βάρος σου προς την μπάλα και όχι στο πίσω πόδι.

Αν το backhand σου down the line είναι ρηχό, τότε προσπάθησε να ανοίξεις λίγο το grip πιο ανατολικά, απλά λιγάκι. Αν αντίθετα οι μπάλες φεύγουν πολύ άουτ ή είναι πολύ βαθιές, προσπάθησε να το κλείσεις λίγο για να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερο περιθώριο.

Επίσης, προσπάθησε να προπονηθείς στο να φτάνεις στην μπάλα με τη δεξιά σου φτέρνα πρώτα, όταν πηγαίνεις για backhand down the line. Ελπίζω, να μην τα εξήγησα πολύ μπερδεμένα."

Ο 7χρονος Yunosuke εφάρμοσε αμέσως τις οδηγίες του Στέφανου και τα αποτελέσματα φάνηκαν να είναι αρκετά καλά, στο βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό που τρέχουν οι γονείς του και μοιράζεται με τον 5χρονο αδερφό του Koujirou, που επίσης παίζει τένις.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη επικοινωνία που είχε ο Στέφανος με τον Yunosuke. Προφανώς τα δυο παιδιά θαυμάζουν τον Στέφανο και οι γονείς τους επικοινωνούν τακτικά μαζί του μέσα από το Instagram, με τον Έλληνα τενίστα να απαντάει πάντα ευγενικά, κάποιες φορές ακόμα και με βίντεο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots