ATP
Τσιτσιπάς: "Σκοπεύω να βελτιωθώ στις επιστροφές"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 - 11:52

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον αγώνα του με τον Felix Auger-Aliassime, το ενδεχόμενο να έχουν ένα σπουδαίο rivalry στο μέλλον, αλλά και το κομμάτι των επιστροφών, στο οποίο σκοπεύει να αφοσιωθεί και να βελτιώσει στο μέλλον.

"Οι επιστροφές είναι πολύ σημαντικές σε αγώνες σαν κι αυτόν. Όσο επιστρέφεις την μπάλα και δημιουργείς ένα ράλι, αυτό σε βάζει σε μια καλή θέση. Σκοπεύω να βελτιωθώ στις επιστροφές, είναι κάτι στο οποίο μπορώ να βελτιωθώ πολύ. Οι πιο επιθετικές επιστροφές μπορούν να φέρουν μεγάλο όφελος στο παιχνίδι μου", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του επί του Auger-Aliassime με 7-5, 4-6, 6-3.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε τρεις φορές break στο σερβίς του Καναδού και αυτό τον βοήθησε να φτάσει στη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Abierto Mexicano.

"Ήταν ένας αγώνας με μεγάλη ένταση και από τις δυο πλευρές. Παίξαμε και οι δυο πολύ καλά, σερβίραμε καλά, γενικά ήταν ένα πολύ κλειστό ματς και μπορώ να πω και πως ήμουν λίγο τυχερός προς στο τέλος, με τα δυο διπλά λάθη που έκανε. Κι αυτό είναι βεβαίως μέρος της πίεσης που ένιωθε. Είμαι περήφανος με τον τρόπο που πάλεψα και επέστρεψα από το 3-3, 0-30 (στο 3ο σετ), έδειξα μεγάλη υπευθυνότητα. Γενικά ήταν ένας αγώνας από τον οποίο μπορώ να μάθω πολλά, ένας καλός αγώνας για την καριέρα μου και αναπτύσσεται ένα σημαντικό rivalry με τον Felix, με τον οποίο θα δώσουμε πολλούς αγώνες ακόμα σαν τον σημερινό."

Σχετικά με το ενδεχόμενο να δώσει πολλούς αγώνες σαν κι αυτόν με τον Felix στο μέλλον και να αναπτύξουν μεταξύ τους ένα σπουδαίο rivalry, ο Στέφανος σχολίασε: "Πιστεύω πως μπορούμε να έχουμε ένα σπουδαίο rivalry. Και οι δυο έχουμε ακόμα πολλά χρόνια μπροστά μας, που σημαίνει πως μπορούμε να παίξουμε πολλές φορές. Είναι σημαντικό για το άθλημα αυτό, γιατί έχουμε διαφορετικές προσωπικότητες και διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Επίσης πιστεύω πως είναι σημαντικό να έχουμε παίκτες σαν τον Felix, γιατί είναι πολύ πειθαρχημένος, πολύ ήρεμος όταν βρίσκεται στο court, σε αντίθεση με κάποιους άλλους παίκτες που δεν είναι τόσο ήρεμοι όταν χάνουν, σπάνε ρακέτες και δημιουργούν κακή εικόνα στο γήπεδο."

Τέλος, ο Στέφανος μίλησε για ακόμα μια φορά για τον κόσμο και γενικότερα για την ατμόσφαιρα του τουρνουά, που τον κάνει να περνάει πολύ καλά και να θέλει να φτάσει ως το τέλος: "Ελπίζω πως τα πράγματα θα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά, απολαμβάνω τον χρόνο μου μέχρι τώρα εδώ. Θα συγκεντρωθώ στους δυο τελευταίους αγώνες που θα χρειαστεί να παίξω. Είναι σημαντικό για μένα, είναι σημαντικό για τον κόσμο που έρχεται και μας δείχνει την αγάπη του, μου αρέσει πολύ ο κόσμος εδώ."

Ο Στέφανος θα επιστρέψει στο court στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου (COSMOTE SPORT 7HD), για την αναμέτρησή του με τον Lorenzo Musetti, για τα ημιτελικά του Abierto Mexicano.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots