ATP
Το παραμύθι συνεχίζεται! (vids)

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti
tn team Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 - 9:01

O Lorenzo Musetti χρειάστηκε 7 match points, αλλά έκαμψε την αντίσταση του Grigor Dimitrov και πανηγύρισε ακόμα μια πολύ σπουδαία πρόκριση στο Ακαπούλκο, για να μπει στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του. Εκεί τον περίμενει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 19χρονος Lorenzo Musetti συνεχίζει να εντυπωσιάζει το παγκόσμιο τενιστικό κοινό με τις εμφανίσεις του στο Ακαπούλκο και ταυτόχρονα να γράφει ιστορία, συνεχίζοντας μια παραμυθένια εβδομάδα στο τουρνουά του Μεξικού.

Μετά από 2 ώρες και 8 λεπτά ενός πολύ δύσκολου αγώνα, ο Musetti κατάφερε να επικρατήσει του Dimitrov με 6-4, 7-6 (3) και να προκριθεί στον 1ο του ημιτελικό σε ATP 500 διοργάνωση στην καριέρα του.

Ήταν η 3η συνεχόμενη πολύ μεγάλη νίκη του γι' αυτή την εβδομάδα, καθώς προηγήθηκαν οι επιτυχίες του απέναντι στους Diego Schwartzman και Frances Tiafoe, ενώ συνολικά έφτασε τις 6 διαδοχικές νίκες στο τουρνουά, καθώς είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά.

Αυτή ήταν επίσης η 5η νίκη του Musetti, σε 6 αναμετρήσεις στις οποίες έχει αντιμετωπίσει τενίστα από το Top 50 μέχρι στιγμής στην καριέρα του.

Εκτός από μια δύσκολη πρόκληση σωματικά, αφού το παιχνίδι ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια και ήταν το 6ο συνεχόμενο στις 6 τελευταίες ημέρες για τον Ιταλό, ήταν και μια μεγάλη πνευματική πρόκληση σήμερα για τον Musetti.

Στο 1ο σετ απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-1, ισοφαρίστηκε σε 4-4, αλλά έμεινε ψύχραιμος και έκανε νέο break στο 10ο game, για να το κερδίσει με 6-4. Στη συνέχεια υπέστη break και έμεινε πίσω με break στο 2-3 του 2ου σετ, αλλά απάντησε αμέσως και ισοφάρισε σε 3-3.

Έπειτα είχε τριπλό match point και 4 συνολικά ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς στο 10ο game (4-5, 0-40), όμως ο Dimitrov τα έσωσε όλα και κράτησε το σερβίς του για το 5-5. Στο 12ο game είχε ακόμα ένα match point o 19χρονος, με τον Dimitrov να το σβήνει και αυτό, ισοφαρίζοντας σε 6-6.

Και παρά τις 5 χαμένες ευκαιρίες, ο Musetti δεν πτοήθηκε, έμεινε ψύχραιμος και δυνατός πνευματικά, για να παίξει καλύτερα και στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 6-2. Στο 7ο match point τελικά κατάφερε να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του ο Ιταλός, ο οποίος για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πανηγύρισε πέφτοντας στο έδαφος.

Στα ημιτελικά του Abierto Mexicano o Musetti, ο οποίος με τη σημερινή του νίκη εξασφάλισε και την πρώτη του είσοδο στο Top 100, θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, που κέρδισε νωρίτερα τον Felix Auger-Aliassime με 7-5, 4-6, 6-3.

Στον άλλον ημιτελικό του Ακαπούλκο θα τεθούν αντιμέτωποι οι δυο Γερμανοί, Alexander Zverev και Dominik Koepfer. Ο Zverev πήρε άκοπα την πρόκριση καθώς ο Casper Ruud αποσύρθηκε από το τουρνουά πριν τα προημιτελικά, ενώ ο Koepfer κέρδισε τον Cameron Norrie με 7-5, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots