ATP
Πρώτος τίτλος στην Αργεντινή για τον Schwartzman (vid)

 
Diego Schwartzman
Diego Schwartzman © Sergio Llamera
tn team Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 - 22:58

O Diego Schwartzman ολοκλήρωσε την πολύ καλή εβδομάδα του στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής με μια εμφατική νίκη επί του Francisco Cerundolo, χάρη στην οποία κατέκτησε και τον πρώτο του τίτλο στην πατρίδα του.

Ο Schwartzman επιβλήθηκε του Cerundolo με 6-1, 6-2 σε 1 ώρα και 20 λεπτά, για να γίνει ο πρώτος Αργεντινός πρωταθλητής στο Argentina Open του Μπουένος Άιρες μετά από 13 χρόνια και τον David Nalbandian.

Πολλά games από τον σημερινό τελικό ήταν γεμάτα και οδηγήθηκαν σε πολλαπλές ισοπαλίες, όμως ο "Peque" ήταν αισθητά καλύτερος στα κρίσιμα σημεία και κατάφερε να φέρει στο μέρος του τα περισσότερα από αυτά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πήρε το 1ο σετ με 6-1, ενώ σε 2 service game του χρειάστηκε να σβήσει break points. Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 3-0 και όταν ο Cerundolo προσπάθησε να αντιδράσει, μειώνοντας σε 3-2, 30-40, ο Schwartzman έκανε νέο break για το 4-2 και "εξανέμισε" κάθε ελπίδα για τον αντίπαλό του, αφού με νέο break διαμόρφωσε το τελικό 6-2 στο 8ο game.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος για τον Schwartzman (4-7 σε τελικούς), μετά από το 250άρι της Κωνσταντινούπολης (2016), το 500άρι του Ρίο (2018) και το 250άρι του Los Cabos (2019). Ήταν επίσης ο πρώτος τίτλος του από τον Αύγουστο του 2019 και ένα σερί 4 χαμένων τελικών.

Ήταν ο 3ος του τελικός σε τουρνουά της πατρίδας του, μετά από το Μπουένος Άιρες το 2019 και την Κόρδοβα το 2020, φτάνοντας για πρώτη φορά σε έναν τίτλο στην Αργεντινή.

O Cerundolo,  o oποίος βρίσκεται στο Νο.137 της παγκόσμιας κατάταξης, συμμετείχε στον πρώτο του τελικό και αναμένεται να κερδίσει 25 θέσεις και να βρεθεί στο Νο.112 αύριο. Θα βελτιώσει και το προηγούμενο career high του κατά 23 θέσεις.

Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, ο 22χρονος Αργεντινός είχε 3 παρουσίες σε κυρίως ταμπλό διοργανώσεων της ATP και μόλις μια νίκη (1-3). Αυτή την εβδομάδα όμως πέτυχε 4 νίκες και μάλιστα όλες απέναντι σε πολύ πιο έμπειρους και δυνατούς παίκτες στο χώμα, όπως είναι οι Federico Coria, Benoit Paire, Pablo Andujar και Albert Ramos-Vinolas.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι αυτή η τρομερή του εβδομάδα στο Μπουένος Άιρες, ήρθε μόλις μια εβδομάδα μετά την επική πορεία του μικρού του αδερφού, Juan Manuel Cerundolo, που κατέκτησε το τουρνουά στο 250άρι της Κόρδοβας στο ντεμπούτο του στο ATP Tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots