ATP
Παρέμεινε στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς - 83 εβδομάδες στο Top 10

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 - 13:19

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει σταθερά στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης και συμπλήρωσε 83 διαδοχικές εβδομάδες στο Top 10.

Δεν υπήρξαν αλλαγές στην κορυφαία 10άδα της ATP γι' αυτή την εβδομάδα, με τον κορυφαίο Έλληνα παίκτη όλων των εποχών να παραμένει στο Νο.6 του κόσμου, σε πολύ κοντινή απόσταση από το No.5, όπου βρίσκεται ο Roger Federer. Συγκεκριμένα, τους χωρίζουν μόλις 35 βαθμοί και αν ο Στεφ φτάσει μέχρι τα ημιτελικά αυτή την εβδομάδα στο Ρότερνταμ, θα επιστρέψει στο Top 5.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, παραμένει σταθερά για 83η διαδοχική εβδομάδα στο Top 10 ο 22χρονος πρωταθλητής μας, ο οποίος απ' ότι φαίνεται μέσα στο καλοκαίρι θα φτάσει στο πρώτο του μεγάλο milestone στην κατάταξη, συμπληρώνοντας 100 εβδομάδες στο Top 10.

Πάντα στο Νο.1 είναι ο Novak Djokovic, που σήμερα ισοφάρισε το ρεκόρ των 310 εβδομάδων παραμονής στο Νο.1 του Roger Federer. Στο Νο.2 είναι ο Rafael Nadal και στο Νο.3, σε απόσταση 115 βαθμών από τον Ισπανό, ο Daniil Medvedev, ο οποίος αν φτάσει μέχρι τον τελικό του Ρότερνταμ θα ανεβεί για πρώτη φορά στο Νο.2.

Στο Νο.4 βρίσκεται ο Dominic Thiem και στο Νο.5 ο Federer. Ακολουθεί βεβαίως ο Τσιτσιπάς και πίσω του βρίσκονται οι Alexander Zverev (No.7), Andrey Rublev (No.8), Diego Schwartzman (No.9) και Matteo Berrettini (No.10).

Ο David Goffin, ο οποίος κέρδισε στο Μονπελιέ τον πρώτο του τίτλο από το 2017, κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.14. Ο Alexei Popyrin, που κέρδισε τον πρώτο του τίτλο γενικά στη Σιγκαπούρη, κέρδισε 32 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.82 του κόσμου.

Ο τρίτος πρωταθλητής της περασμένης εβδομάδας, ο 19χρονος Juan Manuel Cerundolo, που συνδύασε με τίτλο το ντεμπούτο του σε τουρνουά της ATP, πραγματοποίησε πολύ εντυπωσιακή άνοδο 154 θέσεων, σκαρφαλώνοντας στο Νο.181, ενώ το προηγούμενο career high του ήταν το Νο.332!

H παγκόσμια κατάταξη της ATP

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ATP

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots