ATP
Τσιτσιπάς: "Με νοιάζει πολύ το ATP Cup - νιώθω έτοιμος"

 
Τσιτσιπάς: "Με νοιάζει πολύ το ATP Cup - νιώθω έτοιμος"
tennisnews team Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021 - 14:49

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καλεσμένος στο Sky Sports της Ιταλίας και μίλησε για τη συμμετοχή του ATP Cup με την Ελλάδα, για τον Jannik Sinner, το ATP Finals και πολλά ακόμα.

O Στέφανος εμφανίστηκε στην εκπομπή "Sunday Morning" του Sky Sports σήμερα, μαζί με τον προπονητή Davide Giusti της JA Dubai Tennis Academy, όπου προετοιμάζεται τις τελευταίες εβδομάδες για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν θα είναι έτοιμος και στα καλύτερά του στο Australian Open: "Ο χρόνος ποτέ δεν είναι αρκετός. Αλλά μέρα με τη μέρα νιώθω όλο και καλύτερα. Έκανα λίγες ημέρες διακοπές, τώρα με τον χρόνο που απομένει μπορώ να δουλέψω πολλά σημεία του παιχνιδιού μου, στα οποία χρειάζομαι βελτίωση. Είμαι έτοιμος να πάω στην Αυστραλία, αλλά και να αγωνιστώ στο ATP Cup με την Ελλάδα, κάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ."

Για τις δηλώσεις του Roddick, που είπε ότι μπορεί να γίνει σπουδαίος πρωταθλητής, αν καταφέρνει να κερδίζει τις μέρες που δεν παίζει το καλύτερό του τένις: "Είναι αλήθεια. Έχει παίξει και έχει δει πάρα πολύ τένις. Όταν καταφέρεις να φτάσεις σε ένα τέτοιο επίπεδο ανάπτυξης, τότε μπορείς να πετύχεις μεγάλα πράγματα."

Για το ATP Finals του 2021, που θα γίνει στο Τορίνο: "Είναι καλά νέα που θα έχετε το ATP Finals στην Ιταλία. Η Ιταλία είναι σαν δεύτερο σπίτι για μένα, η κουλτούρα μας είναι παρόμοια και οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί. Έχω πολλούς φίλους στην Ιταλία. Είναι θετικό για το τένις που το Finals αλλάζει συχνά έδρα, η πρώτη χρονιά προφανώς δεν θα είναι τόσο εύκολη, αλλά σε βάθος χρόνου η Ιταλία θα είναι σε θέση να διοργανώνει το Finals όσο καλύτερα γίνεται. Δυστυχώς, στην Ελλάδα το τένις δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο όσο στην Ιταλία."

Για τον αγαπημένο του Ιταλό τενίστα: "Ο Jannik Sinner. Είναι πολύ ταλαντούχος παίκτης και μου θυμίζει τη δική μου ανάπτυξη. Παίζει καλά όλα τα χτυπήματα, είναι πολύ δυνατός σωματικά, αλλά και πνευματικά. Το μέλλον του ανήκει."

Για το πως θα μοίραζε τις πτυχές του παιχνιδιού ενός τενίστα: "Θα έλεγα πως η πνευματική δύναμη είναι το 50%. Μετά έχεις ένα 30% για τη σωματική κατάσταση και ένα 20% για την τεχνική. Η τεχνική είναι σημαντική για μένα. Στο Top 100 υπάρχουν τενίστες που δεν έχουν φανεί τόσο δυνατοί πνευματικά, αλλά υπερτερούν στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης."

Για την ανάπτυξη του παιχνιδιού του μέσα στα χρόνια: "Έχω μάθει να παίζω στο χώμα και αυτή είναι η ιδανική επιφάνεια για να μάθεις τεχνική και στρατηγική στο τένις. Μου πήρε κάποιο χρόνο να προσαρμοστώ και στις άλλες επιφάνειες, αλλά είμαι πάντα της άποψης πως η τεχνική είναι θεμελιώδης. Αν χτυπάς καλά τη μπάλα, τότε όλο το παιχνίδι σου επωφελείται."

Για το δυσκολότερο πράγμα στην περσινή χρονιά: "Η σεζόν αυτή ήταν πολύ περίεργη, το τένις ποτέ ξανά δε βίωσε τόσο μεγάλο διάλειμμα. Προφανώς έκανα προπονήσεις, διάβαζα αρκετά βιβλία και προσπαθούσα να βρω μια νέα ρουτίνα. Προσπάθησα να μάθω Γαλλικά και να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Τώρα ελπίζω πως το τένις θα μπορέσει να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots