ATP
Σε Παρίσι και Λονδίνο o Nadal

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Philippe Montigny / FFT
tennisnews team Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 - 15:09

Αυτό θα είναι το πρόγραμμα του Rafael Nadal για το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς.

Όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Rafael Nadal, θα αγωνιστεί στα δυο μεγαλύτερα τουρνουά της indoor season, το Masters του Παρισιού στο Paris-Bercy και το ATP Finals που θα γίνει για τελευταία χρονιά στην O2 Arena στο Λονδίνο.

Σε αυτό το σημείο ο Nadal δε δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον στόχο του Νο.1, έναν πολύ δύσκολο στόχο ούτως ή άλλως, αφού μοιάζει να είναι θέμα ημερών να κλείσει αυτό το ζήτημα και μαθηματικά από τον Novak Djokovic. Γι' αυτό και απέρριψε τη Βιέννη, παρόλο που τον προσέγγισαν οι διοργανωτές.

Έχει όμως στο μυαλό του το ATP Finals, το σημαντικότερο τουρνουά που λείπει από τη συλλογή του, αφού δεν έχει καταφέρει να το κερδίσει ποτέ. Έχει προκριθεί περισσότερες διαδοχικές χρονιές από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία, αφού προκρίνεται κάθε χρόνο από το 2005 έως σήμερα, για 16 σεζόν στη σειρά!

Έχει όμως και πολλές απουσίες, αφού έχει αγωνιστεί μόνο τις 9 από τις 15 προηγούμενες φορές που προκρίθηκε, με καλύτερες πορείες τους τελικούς το 2010 και το 2013.

Στο Παρίσι, όπου θα βρεθεί για 2η φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες αφού το Roland Garros ολοκληρώθηκε στις 11 Οκτωβρίου φέτος, θα πάει την επόμενη εβδομάδα, για να πραγματοποιήσει εκεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του για το ATP Finals. Το Paris Masters θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 8 Νοεμβρίου, ενώ το ATP Finals από τις 15 έως τις 22 του ίδιου μήνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots