ATP
Νικητής ο Djere στη Σαρδηνία (vid)

 
Laslo Djere
Laslo Djere Tennis TV
tennisnews team Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 - 16:52

O Laslo Djere χρειάστηκε να περιμένει 1,5 χρόνο περίπου μετά τη σπουδαία επιτυχία του Ρίο για να κερδίσει τον επόμενο τίτλο του, που ήρθε στη Σαρδηνία της Ιταλίας, όπου έκανε ένα σπουδαίο τουρνουά.

Ο 25χρονος Σέρβος, που τον Φεβρουάριο του 2019 είχε συγκινήσει με την ιστορία του και είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο τουρνουά στο Ρίο της Βραζιλίας για να κερδίσει τον 1ο τίτλο της καριέρας του, κατάφερε σήμερα να ζευγαρώσει τα τρόπαιά του, κατακτώντας και το Forte Village Sardegna Open.

Στον τελικό της ATP 250 διοργάνωσης της Ιταλίας, που ήταν ένα από τα νέα τουρνουά που συστάθηκαν φέτος εξαιτίας της ιδιαίτερης χρονιάς που είχαμε με την πανδημία, ο Djere επικράτησε του Marco Cecchinato με 7-6 (3), 7-5.

Δεν είχε καθόλου εύκολο μεσημέρι ο Σέρβος και χρειάστηκε 2 ώρες και 19 λεπτά για να κερδίσει αυτά τα δυο σετ. Στο 1ο σετ κανείς από τους δυο δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά 2 games σε όλη τη διάρκειά του και στο tie-break o Djere προηγήθηκε με 4-0 και με 6-1, για να το κερδίσει στο 3ο του set point.

Στο 2ο σετ ο Σέρβος προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Cecchinato συνέχισε να αντιστέκεται. Κέρδισε τα 3 επόμενα games ο Ιταλός και ο Djere χρειάστηκε ένα game με 7 ισοπαλίες και 4 break points, για να κάνει νέο break και να ισοφαρίσει σε 3-3. Αργότερα έσβησε και 2 break points του Ιταλού για να προηγηθεί με 4-3.

Έδειχνε να έχει ξανά το πάνω χέρι και στο 10ο game είχε το πρώτο του championship point, το οποίο έσβησε ο Cecchinato για να ισοφαρίσει σε 5-5. Τελικά το νικητήριο break ήρθε για τον Djere στο 12ο game, όπου είχε ακόμα 3 championship points, για να αξιοποιήσει τελικά την 4η ευκαιρία του συνολικά στον τελικό.

Έχοντας πλέον 2 παρουσίες σε τελικούς και 2 νίκες σε αυτούς, ο Djere αναμένεται να βελτιώσει κατά 21 θέσεις τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη αύριο και να βρεθεί στο Νο.53 του κόσμου. Έχει φτάσει μέχρι και το Νο.27, τον Ιούνιο του 2019.

O Cecchinato θα κερδίσει 26 θέσεις και θα επιστρέψει στο Top 100, συγκεκριμένα στο Νο.77. Ο 28χρονος Ιταλός, που είχε κάνει μια απίστευτη χρονιά το 2018 και είχε φτάσει μέχρι το Νο.16 του κόσμου, έχασε για 1η φορά σε τελικό, καθώς είχε κερδίσει τους 3 προηγούμενους, σε Βουδαπέστη (2018), Ούμαγκ (2018) και Μπουένος Άιρες (2019).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots