ATP
Τα κατάφεραν οι Ισπανοί! (vid)

 
Τα κατάφεραν οι Ισπανοί! (vid)
Τα κατάφεραν οι Ισπανοί! (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 - 16:09

Η Ισπανία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στο Βέλγιο, αλλά τελικά ο Rafael Nadal και ο Pablo Carreno Busta πήραν τη μεγάλη νίκη στο διπλό, για να στείλουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια του Davis Cup στα ημιτελικά του ATP Cup.

Η πανίσχυρη Ισπανία έκανε δικό της το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του ATP Cup, έστω και αν δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στο Βέλγιο.

Μετά και την πολύ σπουδαία επικράτηση του David Goffin επί του Rafael Nadal, οι Βέλγοι ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1 και μάλιστα προηγήθηκαν με σετ στο αποφασιστικό rubber του διπλού, αλλά τελικά οι Nadal και Carreno Busta χαμογέλασαν τελευταίοι, παίρνοντας τη νίκη κόντρα στους Sander Gille και Joran Vliegen, με 6-7 (7), 7-5, 10-7.

Το 1ο σετ ήταν πάρα πολύ κλειστό, με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα χαμένο set point στο tie-break. Στη 2η ευκαιρία τους οι Βέλγοι πήραν τον πόντο και έκλεισαν το σετ, κερδίζοντας με 9-7 το tie-break.

Οι Ισπανοί απάντησαν προς το τέλος του 2ου σετ, όταν έκαναν το μοναδικό break σε ολόκληρο τον αγώνα για να προηγηθούν με 6-5 και να σερβίρουν με επιτυχία για το 7-5 λίγο αργότερα.

Στο super tie-break ολοκλήρωσαν την ανατροπή Nadal και Carreno Busta, που πήραν τον έλεγχο από τα μέσα του tie-break, μετέτρεψαν το 4-4 σε 7-4 και λίγο μετά σε 9-5, για να αξιοποιήσουν το 3ο match point τους και να το κατακτήσουν με 10-7.

Ακόμα και σήμερα, μια μέρα στην οποία ο Nadal δεν έπαιξε το καλύτερό του και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Ισπανία στα μονά, οι πρωταθλητές του Davis Cup βρήκαν τρόπο να "επιβιώσουν" και να προκριθούν στα ημιτελικά, όπου βέβαια θα έρθουν αντιμέτωποι με μια νέα εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη. 

Έχοντας ολοκληρώσει το tie με το Βέλγιο περίπου μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα το βράδυ της Παρασκευής στο Σίδνεϊ, οι Ισπανοί θα αντιμετωπίσουν την πολύ δυνατή ομάδα της Αυστραλίας, στις 18:30 το απόγευμα (τοπική) του Σαββάτου. Οι Αυστραλοί, των Νικ Κύργιου και Alex De Minaur, είχαν επιπλέον μια μέρα να ξεκουραστούν, αφού αγωνίστηκαν χθες για τα προημιτελικά. 

Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό, που θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στο Σίδνεϊ (ξημερώματα στην Ελλάδα), η Σερβία θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία.  

Φωτογραφία: ATP Cup

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots