ATP
Πρωταθλητής ο Schwartzman στο Los Cabos (vid)

 
Πρωταθλητής ο Schwartzman στο Los Cabos (vid)
Πρωταθλητής ο Schwartzman στο Los Cabos (vid)
tennisnews team Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 - 17:35

O Diego Schwartzman κέρδισε τον Taylor Fritz με 2-0 σετ στον τελικό του Los Cabos Open και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο μακριά από το χώμα.

O Schwartzman κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στη φετινή σεζόν, κερδίζοντας στον τελικό του Los Cabos Open τον Taylor Fritz με 7-6 (6), 6-3.

"Νιώθω υπέροχα επειδή αυτό θα μου δώσει αρκετή αυτοπεποίθηση για τα επόμενα τουρνουά. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να έρθω και να κερδίσω μεγάλα ματς με μεγάλους παίκτες. Ο τίτλος είναι σαν το κερασάκι στην τούρτα για μένα", δήλωσε ο Schwartzman.

Ήταν ο 3ος ΑΤΡ τίτλος για τον Schwartzman και ο πρώτος που κέρδισε μακριά από το χώμα. Είχε κερδίσει επίσης το Istanbul Open στην Κωνσταντινούπολη το 2016 και το Rio Open στο Ρίο της Βραζιλίας το 2018.

O Schwartzman ανέτρεψε το 1-4 στο 1ο σετ, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Αργότερα έσβησε τριπλό set point του Αμερικανού στο 5-6, 0-40, για να πάρει 5 πόντους στη σειρά και να στείλει το σετ στο tie-break, όπου ολοκλήρωσε την ανατροπή, κατακτώντας το με 8-6 στο 4ο set point του.

Διαφορετικά ήταν τα πράγματα στο 2ο σετ, στο οποίο ο Αργεντινός δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο. "Ξέφυγε" με break στο 4-1 και μόλις ο Fritz μείωσε σε 4-3, ο Schwartzman έκανε νέο break για το 5-3 και σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3, ολοκληρώνοντας τη νίκη του σε 1 ώρα και 42 λεπτά.

4 θέσεις αναμένεται να κερδίσει ο Schwartzman αύριο στην παγκόσμια κατάταξη και να ανεβεί στο Νο. 23. Ο Fritz θα βελτιώσει το career high του καθώς θα ανεβεί στο Νο. 25 της παγκόσμιας κατάταξης. Για 3η φορά αγωνίστηκε σε τελικό στο 2019 ο 21χρονος Αμερικανός, ο οποίος παρέμεινε στον έναν κερδισμένο τίτλο (1-3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots