ATP
Παρέμεινε στο Νο. 12 του κόσμου ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 - 12:28

Για ακόμα μια εβδομάδα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο. 12 της παγκόσμιας κατάταξης, θέση που θα προσπαθήσει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο αυτή την εβδομάδα στο Ρότερνταμ.

Μετά και την παρουσία του στη Σόφια, δεν άλλαξε κάτι για τον Στέφανο Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με τον 20χρονο Έλληνα τενίστα να μένει για 3η διαδοχική εβδομάδα στο Νο. 12, που είναι και το career high του.

Απέχει μόλις 75 βαθμούς από τον Karen Khachanov και το Νο. 11, καθώς και 335 βαθμούς από το Top 10 και τον Marin Cilic. Από τον Borna Coric, που βρίσκεται στο Νο. 13 του κόσμου, έχει 200 βαθμούς περισσότερους.

Ούτε στις κορυφαίες θέσεις υπήρξε κάποια αλλαγή, αφού κανείς από τους 10 πρώτους δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Στο Νο. 1 είναι φυσικά ο Novak Djokovic και στο Νο. 2 ο Rafael Nadal. Ακολουθεί ο Rafael Nadal στο Νο. 3, ο Alexander Zverev στο Νο. 4 και ο Juan Martin Del Potro στο Νο. 5, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Roger Federer (No. 6), Kei Nishikori (No. 7), Dominic Thiem (No. 8), John Isner (No. 9) και Cilic (No. 10). 

O 19χρονος Alex De Minaur και ο 21χρονος Frances Tiafoe κέρδισαν από μια θέση, για να βελτιώσουν "αθόρυβα" τα career high τους, στο Νο. 27 και στο Νο. 29 αντίστοιχα. Το career high του βελτίωσε και ο φιναλίστ του Open Sud de France, Pierre-Hugues Herbert, που άφησε πίσω του 8 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο. 36.

Ο Marton Fucsovics, φιναλίστ στο Sofia Open, κέρδισε 9 θέσεις και βρίσκεται στο Νο. 38, ενώ 9 θέσεις κέρδισε ο φιναλίστ της Κόρδοβα, Guido Pella, που επέστρεψε στο Top 50 της ΑΤΡ.

Ο Tomas Berdych κέρδισε 20 θέσεις και ανέβηκε στο Νο. 59, ενώ 43 θέσεις άφησε πίσω του ο Juan Ignacio Londero, που στα 25 του χρόνια κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στην Κόρδοβα της Αργεντινής και "αναρριχήθηκε" στο Νο. 69 του κόσμου, βελτιώνοντας βεβαίως το career high του.

Ο Μάρκος Παγδατής, που είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο Μονπελιέ και από τα προκριματικά έφτασε στα προημιτελικά του Open Sud de France, κέρδισε 6 θέσεις και είναι στο Νο. 122. Τέλος, ο Jo-Wilfried Tsonga, πρωταθλητής στο ίδιο τουρνουά, κέρδισε 70 θέσεις και ανέβηκε στο Νο. 140, πλησιάζοντας σιγά-σιγά στο Top 100.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots