ATP
Έκλεψε την παράσταση ο Στέφανος στο Ρότερνταμ! (vids)

 
Έκλεψε την παράσταση ο Στέφανος στο Ρότερνταμ! (vids)
Έκλεψε την παράσταση ο Στέφανος στο Ρότερνταμ! (vids)
tennisnews team Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 - 16:25

O Jo-Wilfried Tsonga μπορεί να πήρε τη νίκη στα δυο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς όμως ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση στο Ρότερνταμ, πραγματοποιώντας έναν εντυπωσιακό αγώνα και κοιτώντας στα μάτια τον πολύ έμπειρο και σπουδαίο Γάλλο τενίστα για 90 λεπτά!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε πως άξιζε τη wild card που πήρε από τους διοργανωτές του ABN AMRO World Tennis Tournament και πραγματοποίησε έναν εκπληκτικό αγώνα, στο ντεμπούτο του στο ATP Tour (πρώτος αγώνας σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης).

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος είναι Mouratoglou Pro Team Player και βρίσκεται Νο. 205 στην παγκόσμια κατάταξη, κοίταξε στα μάτια το Νο. 14 του κόσμου, Jo-Wilfried Tsonga, αλλά μετά από 1 ώρα και 29 λεπτά γνώρισε την ήττα με 4-6, 6-7 (2).

Ο Στέφανος έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο σετ. Μπήκε πολύ δυνατά και με εντυπωσιακό τρόπο κέρδισε τα δύο πρώτα games. Έκανε break χωρίς να χάσει πόντο από τον πολύ έμπειρο Γάλλο και στη συνέχεια κράτησε εύκολα το σερβίς του, για να κάνει το 2-0.

Ο Tsonga πάντως βρήκε τρόπο να απαντήσει και έδιωξε γρήγορα την πίεση από το μέρος του, ισοφαρίζοντας σε 2-2. O Τσιτσιπάς συνέχισε να κάνει ένα καλό σετ και ο αγώνας ήταν ισορροπημένος μετά από 8 games, με τον Έλληνα τενίστα να κοιτάζει τον φιναλίστ του Australian Open του 2008 στα μάτια, έως το 4-4.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Tsonga άρχισε ένα σερί, χρησιμοποιώντας την εμπειρία αλλά και την κλάση του. Ο 31χρονος Γάλλος κέρδισε 5 συνεχόμενα games και μετέτρεψε το 4-4 σε 6-4, 3-0, δείχνοντας να "καθαρίζει" την υπόθεση πρόκριση.

Διαφορετική άποψη είχε ο Στέφανος, ο οποίος ανέβασε ξανά το επίπεδό του στη συνέχεια και προσέφερε μερικούς υπέροχους πόντους. Συνδυάζοντας το ποιοτικό με το θεαματικό τένις, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε πίσω το break, κέρδισε 3 games στη σειρά και ισοφάρισε σε 3-3.

O Tsonga διαχειρίστηκε για άλλη μια φορά την πίεση και τον ενθουσιασμό του Στέφανου, για να κρατήσει το σερβίς του, κάνοντας το 4-3 και σταματώντας το σερί του νεαρού Έλληνα. Στη συνέχεια τον πίεσε και προηγήθηκε με 3-4, 15-40.

Ο Στέφανος κατάφερε να σβήσει και τα δύο break points, όμως με δύο δικά του λάθη κοντά στο φιλέ, έχασε τελικά αυτό το πολύ σημαντικό service game του και έμεινε πίσω με 5-3. Ούτε αυτό πάντως ήταν αρκετό για να σταματήσει τον ταλαντούχο πρωταθλητή μας. Ο Τσιτσιπάς "έσπασε" και δεύτερη φορά τον Tsonga στο 2ο σετ, για να μειώσει εκ νέου, σε 5-4, παραμένοντας "ζωντανός" στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 5-5, κάνοντας άλλο ένα εκπληκτικό game, ενώ στο 12ο game κλήθηκε να σερβίρει ξανά για να παραμείνει στο τουρνουά (5-6). Επιστρέφοντας από το 15-30, κατάφερε και πάλι να κρατηθεί, ισοφαρίζοντας χάρη σε 3 διαδοχικούς πόντους σε 6-6 και στέλνοντας το 2ο σετ σε tie-break.

Ο Tsonga δεν ήθελε να μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες και παρουσίασε το καλύτερό του πρόσωπο στο tie-break. Ήταν σχεδόν άψογος και αφού πήρε τους 6 από τους πρώτους 7 πόντους, απέκτησε ένα προβάδισμα ασφαλείας, καθώς είχε 5 συνεχόμενες ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς. 

Τελικά αξιοποίησε το δεύτερο match point του, για να "γράψει" το 7-2 στο tie-break και να ολοκληρώσει στα δύο σετ την επικράτησή του, έπειτα από 89 λεπτά αγώνα. 

Δείτε τους καλύτερους πόντους του Στέφανου Τσιτσιπά στον αγώνα

Ήταν μια καλή μέρα και για τους δυο, αφού ο Tsonga πήρε την πρόκριση, αλλά ο Στέφανος κέρδισε τις εντυπώσεις, ένα μεγάλο χειροκρότημα από τους Ολλανδούς φιλάθλους, αλλά και μια μοναδική εμπειρία, καθώς έπαιξε το καλύτερό του τένις σε ένα μεγάλο στάδιο και σε ένα μεγάλο τουρνουά, το 500άρι του Ρότερνταμ. 

Στον 2ο γύρο του ABN AMRO World Tennis Tournament, o Tsonga θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Gilles Muller, που νωρίτερα κέρδισε εύκολα τον Tallon Griekspoor, με 6-3, 6-2. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots