ATP
12 στα 12 και τελικός για Djokovic (vids)

 
12 στα 12 και τελικός για Djokovic (vids)
12 στα 12 και τελικός για Djokovic (vids)
tennisnews team Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016 - 4:31

O Novak Djokovic παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Gael Monfils, κέρδισε τον Γάλλο για 12η συνεχόμενη φορά και προκρίθηκε στον τελικό του Rogers Cup. Την Κυριακή, στις 23:00 το βράδυ (OTE Sport 6), o κορυφαίος τενίστας του κόσμου θα διεκδικήσει τον 30ό Masters τίτλο της καριέρας του, απέναντι στον Kei Nishikori.

Ο Novak Djokovic πραγματοποίησε τον καλύτερο αγώνα του στην εβδομάδα μέχρι στιγμής και κέρδισε "καθαρά" τον Gael Monfils στον δεύτερο ημιτελικό του Rogers Cup, με 6-3, 6-2.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, ο οποίος πάντως άφησε περιθώρια βελτίωσης για τον τελικό της Κυριακής, κέρδισε τον Γάλλο για 12η φορά σε ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις, ενώ αυτή ήταν η 50ή νίκη του στο 2016, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στη φετινή χρονιά στο 50-4.

Θυμίζουμε, πως αυτό είναι το πρώτο τουρνουά του Σέρβου μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Wimbledon. Δεν έπαιξε το καλύτερό του τένις μέχρι τώρα στον Καναδά, αλλά ήταν ουσιαστικός και πολύ συγκεντρωμένος σε όλα τα κρίσιμα σημεία των αναμετρήσεών του και δεν έχει χάσει ακόμα κανένα σετ.

Το βράδυ της Κυριακής, θα διεκδικήσει τον 30ό τίτλο του σε Masters διοργάνωση, μια κατηγορία στην οποία έχει ήδη το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Open era. Θα διεκδικήσει επίσης τον 66ο τίτλο της καριέρας του (65-27 σε τελικούς) και τον 7ο στη φετινή σεζόν, μετά από το Qatar Open, το Australian Open, το Indian Wells Masters, το Miami Masters, το Madrid Masters και τo Roland Garros.

Ο Monfils, ο οποίος ήταν εξαιρετικός καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας και μπήκε στην αναμέτρηση έχοντας 9 διαδοχικές νίκες, ξεκίνησε πιο δυνατά και αφού επέστρεψε από το 0-30 για να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 1-1, έκανε το πρώτο break στο ματς και προηγήθηκε με 2-1.

Η απάντηση ήταν άμεση από τον Djokovic, που έκανε δύο break στη σειρά και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα στο 1ο σετ, με 5-2. Το μόνο που κατάφερε ο Γάλλος ήταν να μειώσει σε 5-3, πριν ο Nole σερβίρει επιτυχημένα για την κατάκτηση του σετ.

Ο 29χρονος Σέρβος άνοιξε με break το 2ο σετ και πήρε αμέσως προβάδισμα νίκης. Ο Monfils προσπάθησε να αντιδράσει και είχε ένα break point στο 4ο game (1-2, 30-40), δεν αξιοποίησε όμως την ευκαιρία του και ο Djokovic δεν απειλήθηκε ξανά στον αγώνα, αφού έκανε και δεύτερο break και "ξέφυγε" με 5-1. Ο Σέρβος έκλεισε τον αγώνα στο 3ο του match point, έπειτα από 1 ώρα και 13 λεπτά.

Μετά και τη 12η συνεχόμενη νίκη του απέναντι στον Monfils, o Djokovic θα προσπαθήσει τώρα να δώσει συνέχεια σε άλλο ένα σερί. Θα ψάξει την 9η συνεχόμενη νίκη του απέναντι στον Kei Nishikori, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στον αποψινό τελικό του Masters του Καναδά (Κυριακή, 23:00, OTE Sport 6).

Ο Nole έχει κερδίσει τον Ιάπωνα στις 9 από τις 11 προηγούμενες αναμετρήσεις τους (9-2), ενώ οι 8 από αυτές ήταν συνεχόμενες, αφού από τότε που αποκλείστηκε στα ημιτελικά του US Open το 2014 από τον Nishikori, έχει μόνο νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots