Πέθανε ο άνδρας που είχε μαχαιρώσει τη Monica Seles

 
Πέθανε ο άνδρας που είχε μαχαιρώσει τη Monica Seles
tn team Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 - 13:47

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά media, o άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του τένις μαχαιρώνοντας τη Monica Seles στην πλάτη, Günter Parche, έφυγε από τη ζωή... ξεχασμένος σε ένα γηροκομείο.

Ο Parche πέθανε σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild "ξεχασμένος" σε γηροκομείο τον περσινό Αύγουστο.

Ήταν 68 ετών και πέρασε τα τελευταία 14 χρόνια της ζωής του σε ένα μονόκλινο δωμάτιο, σε γηροκομείο του Nordhausen. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, είχε πεθάνει στον ύπνο του ένα βράδυ του Αυγούστου το 2022.

Ο Parche ήταν υπεύθυνος για το μεγαλύτερο σοκ που έχει υπάρξει στην ιστορία του αθλήματος, καθώς είχε εισβάλλει στο γήπεδο σε έναν αγώνα της Seles στο Αμβούργο το 1993 και την είχε μαχαιρώσει στην πλάτη.

Η Seles είχε πάρει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από τη Steffi Graf, της οποίας ήταν φανατικός θαυμαστικός ο Parche, που κατάφερε να μπει φτάσει μέχρι τον αγωνιστικό χώρο ανενόχλητος, με ένα μαχαίρι 23 εκατοστών.

Ευτυχώς, η Seles είχε αποφύγει τα χειρότερα, καταφέρνοντας να απομακρυνθεί και το μαχαίρι την είχε διαπεράσει μόνο 2 εκατοστά. Περισσότερο από 2 χρόνια πάντως έμεινε εκτός γηπέδων και το ψυχολογικό βάρος της τρομακτικής επίθεσης που δέχτηκε δεν σταμάτησε ποτέ να τη στοιχειώνει.

Το τι θα μπορούσε να γίνει με την καριέρα της αν δεν είχε δεχτεί αυτή την επίθεση, δεδομένου πως είχε κερδίσει ήδη 8 Grand Slams και ήταν μόλις 19 ετών, παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα "αν" του παγκοσμίου αθλητισμού.

Διαβάστε περισσότερα, στο σχετικό αφιέρωμα του tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots