Πρωταθλήτρια η Κοροκοζίδη στο Ηράκλειο

 
Πρωταθλήτρια η Κοροκοζίδη στο Ηράκλειο
tn team Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 - 18:22

Η Έλενα Κοροκοζίδη και η Ilinca Dalina Amariei κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF, που φιλοξενήθηκε στο Lyttos Beach του Ηρακλείου. Τη 2η θέση πήρε η Ελένη Χριστοφή.

Η Κοροκοζίδη και η Amariei από τη Ρουμανία, κέρδισαν στον σημερινό τελικό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου τις Χριστοφή και Silvia Ambrosio από τη Γερμανία, με 7-5, 7-6 (5), για να κατακτήσουν τον τίτλο στο διπλό των γυναικών.

Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες μάχης. Η Κοροκοζίδη και η Amariei προηγήθηκαν με 5-2 στο 1ο σετ, αλλά η Χριστοφή και η Ambrosio, που ήταν στο Νο.1 του ταμπλό, κατάφεραν να επιστρέψουν στο σετ και να ισοφαρίσουν σε 5-5. Η 19χρονη Κοροκοζίδη και η Ρουμάνα συμπαίκτριά της έκαναν νέο break στο 12ο game και τελικά πήραν το πολύ κλειστό σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ η Χριστοφή και η Ambrosio προηγήθηκαν με 2-0, όμως η Κοροκοζίδη και η Amariei κέρδισαν τα 5 επόμενα games και "αγκάλιασαν" τη νίκη (5-2). Στο επόμενο game οι κορυφαίες του ταμπλό επέστρεψαν από το 2-5, 0-30, μείωσαν σε 3-5 και αργότερα κέρδισαν άλλα 2 games, για να επιστρέψουν και σ' αυτό το σετ και να ισοφαρίσουν σε 5-5.

Αυτή τη φορά το σετ πήγε στο tie-break, εκεί όπου τα πάντα ήταν πολύ αμφίρροπα και η Χριστοφή με την Ambrosio έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 5-4. Η Κοροκοζίδη και η Amariei ωστόσο είχαν τον τελευταίο λόγο, κερδίζοντας τους 3 επόμενους πόντους για να πάρουν το tie-break με 7-5 και να ολοκληρώσουν τη νίκη τους σε ακριβώς 2 ώρες παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε ITF Pro διοργάνωση για τη 19χρονη Κοροκοζίδη, που πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις τις τελευταίες εβδομάδες στις διεθνείς διοργανώσεις του Ηρακλείου, τις προηγούμενες εβδομάδες στο Nana Tennis Club και από αυτή την εβδομάδα στο Lyttos Beach.


Η Έλενα Κοροκοζίδη και η Ilinca Dalina Amariei


Η Ελένη Χριστοφή και η Silvia Ambrosio

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots