Πρωταθλήτριες στο Ηράκλειο Χριστοφή και Ματούλα

 
Πρωταθλήτριες στο Ηράκλειο Χριστοφή και Ματούλα
tn team Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 - 18:25

Η Ελένη Χριστοφή και η Μάρθα Ματούλα κέρδισαν τον τίτλο στο διπλό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ η Ματούλα προκρίθηκε και στον τελικό του μονού.

Η Χριστοφή και η Ματούλα ολοκλήρωσαν το εκπληκτικό τους τουρνουά σήμερα, κερδίζοντας στον τελικό τις Ρουμάνες Ilinca Dalina Amariei και Simona Ogescu με 6-3, 6-2 σε 75 λεπτά.

Ήταν η 4η νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου, το οποίο κέρδισαν χωρίς να απωλέσουν σετ. Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει την Ισραηλινή Vlada Katic και τη Βουλγάρα Ani Vangelova με 6-3, 7-6 (5). Στα προημιτελικά κέρδισαν τις Ιταλίδες Giorgia Pinto και Sofia Rocchetti με 6-3, 6-2, ενώ στα ημιτελικά επιβλήθηκαν της Ρωσίδας Anna Ukolova και της Κορεάτισσας Hwiwon Wi με 6-0, 6-3.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος σε επαγγελματικό τουρνουά της ITF για τη Ματούλα, σε μονά ή διπλά. Η 24χρονη Ελληνίδα, που κάνει μια φανταστική χρονιά, θα διεκδικήσει αύριο τον τίτλο και στο μονό, καθώς κέρδισε νωρίτερα σήμερα στα ημιτελικά τη Γερμανίδα Fabienne Gettwart με 6-3, 2-6, 6-2.

Στον αυριανό τελικό (10:00) θα αντιμετωπίσει μια ακόμα Γερμανίδα, τη Julia Kimmelmann, που μεταξύ άλλων απέκλεισε και τη Χριστοφή στα προημιτελικά, μετά από μια επική μονομαχία τεσσάρων ωρών, στο tie-break του 3ου σετ.

Η Χριστοφή κατέκτησε τον 3ο τίτλο της στο ITF Tour, πρώτο μετά από 6 χρόνια. Είχε κερδίσει 2 τίτλους, επίσης στο Ηράκλειο της Κρήτης, της κατηγορίας των 10.000 δολαρίων, το 2015. Τον έναν με συμπαίκτρια τη Phillis Vanenburg και τον άλλον με τη Vlada Katic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots