Χαιρετισμός του προέδρου ΡΟΑ για το ITF Senior Rhodes Open

 
Χαιρετισμός του προέδρου ΡΟΑ για το ITF Senior Rhodes Open
tennisnews team Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 - 18:10

Ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα (από 6 έως 11 Σεπτεμβρίου) στις εγκαταστάσεις του Ρ.Ο.Α. το I.T.F. Senior S200-Rhodes Open. Ο πρόεδρος του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης, αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. και διευθυντής του τουρνουά Μιχάλης Πανάγος κάνει τον δικό του χαιρετισμό για το σημαντικό αυτό τουρνουά, που αποτελεί πλέον θεσμό για το νησί.


Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Μιχάλη Πανάγου:

«Σας καλωσορίζουμε στο φιλόξενο νησί της Ρόδου, στις εγκαταστάσεις του Ρ.Ο.Α. και στο τουρνουά, που αποτελεί πλέον θεσμό για το νησί, ευχόμενοι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές που θα πάρουν μέρος και καλή διαμονή. Είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος το τουρνουά θα στεφθεί με επιτυχία και θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και την Ομοσπονδία (Ε.Φ.Ο.Α.) για την άριστη συνεργασία μας για μία ακόμη φορά.

Ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης αναγνωρισμένος από το 1949, στεγάζεται από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα στις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται δίπλα στο “Ξενοδοχείο των Ρόδων”, στην οδό Νικολάου Σάββα αρ.2 όπου υπάρχουν σήμερα 3 γήπεδα. Στις παραπάνω εγκαταστάσεις διεξήχθησαν πάρα πολλά τοπικά πρωταθλήματα, διεθνείς αγώνες με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τένις (DAVIS CUP) μεταξύ Ελλάδας και Λουξεμβούργου το 1986.

Από το 1976 ο ΡΟΑ κατασκεύασε και νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Καρακόνερο επί της λεωφόρου Ρόδου Καλλιθέας, δίπλα στο εθνικό αθλητικό κέντρο Καλλιπάτειρα, οι οποίες ανακαινίστηκαν πλήρως το 2007 και το 2009. Εκεί υπάρχουν 5 γήπεδα τένις Life Cushion που ανακαινίζονται πλήρως τις επόμενες μέρες, 2 χωμάτινα γήπεδα, 2 mini tennis, 1 γηπέδου συνθετικού χλοοτάπητα και ένα νέο χωμάτινο βρίσκεται υπό κατασκευή από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ακόμα υπάρχουν εξέδρες, αποδυτήρια ανδρών γυναικών, τουαλέτα ΑΜΕΑ, γυμναστήριο, ιατρείο, καφετέρια και άλλοι βοηθητικοί χώροι.

Στις εγκαταστάσεις αυτές διεξήχθησαν Περιφερειακά, Πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς και το Παγκόσμιο AEGEAN TENNIS CUP ενώ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται δύο τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας του τένις ITF για Senior και Junior αθλητές από όλο τον κόσμο. Ο ΡΟΑ έχει ως σκοπό να προάγει το άθλημα της αντισφαίρισης. Εκπαιδεύει δεκάδες παιδιά και ενήλικες με εννέα προπονητές και συμμετέχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα με εξαιρετικές διακρίσεις.

Το 2019 το S200 Senior τουρνουά “Rhodes Open” βραβεύθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία ITF ως ένα από τα 19 καλύτερα στον κόσμο της κατηγορίας του. Στην βαθμολογία ελήφθησαν υπόψη τα reviews από τους συμμετέχοντες Senior αθλητές, οι αναφορές των επιδιαιτητών αλλά και η ευρύτερη ικανοποίηση όλων εξαιτίας της μοναδικής ελληνικής μας φιλοξενίας. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και καλή διαμονή στο νησί μας».

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots