Ανοιχτό το τένις - εν αναμονή διευκρινήσεων

 
Ανοιχτό το τένις - εν αναμονή διευκρινήσεων
tennisnews team Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 - 12:21

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε σήμερα, το άθλημα του τένις θα παραμείνει ανοιχτό και στο νέο, αυστηρότερο lockdown. Διαβάστε αναλυτικά.

Όπως δημοσιεύτηκε και από το τελευταίο ΦΕΚ, ακόμα και στις περιοχές του πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη, θα μπορεί να γίνει χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων για τα ατομικά αθλήματα, εφόσον χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από ομάδες έως τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή.

Σχετικά με τον περιορισμό στις μετακινήσεις, με τον κωδικό "6", όπως ανακοινώθηκε και χθες από τον Νίκο Χαρδαλιά, από την Πέμπτη 4 Μαρτίου δεν μπορούν να γίνονται μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή  μοτοσικλέτα, αλλά μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

"Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζοί ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο" δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δεν απαγορεύονται ωστόσο οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ούτε ισχύει με όσα στοιχεία έχουμε για την ώρα ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων, ο οποίος δημιουργήθηκε για τους κωδικούς "2" (μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών) και "3" (μετακίνηση σε τράπεζες).

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει πως εφόσον το club στο οποίο προπονήστε παραμένει ανοιχτό, μπορείτε να πάτε για προπόνηση, αρκεί οι αθλούμενοι να μην υπερβαίνουν τα 3 άτομα (δεν έχει διευκρινηστεί ακόμα από τη ΓΓΑ αν ειδικά για το τένις ισχύσει το όριο των 4 ατόμων, στην περίπτωση που δεν υπάρχει προπονητής στο γήπεδο) και βεβαίως να μην μεταβείτε στις εγκαταστάσεις με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

UPDATE: Δημοσιεύτηκαν και οι διευκρινήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, από τις οποίες προκύπτει πως δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τις χρήσεις των γηπέδων από τους αθλούμενους (διαβάστε περισσότερα).

Το σχετικό απόκομμα από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως: Ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots