Δυνατό ξεκίνημα στο 25άρι της Τυνησίας για τον Παύλο Τσιτσιπά

 
Δυνατό ξεκίνημα στο 25άρι της Τυνησίας για τον Παύλο Τσιτσιπά
tn team Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 - 13:36

Ο Παύλος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με μια καλή νίκη τις υποχρεώσεις του στη φετινή σεζόν και προκρίθηκε στους "16" της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων στη Hammamet της Τυνησίας.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος σημείωσε τις πρώτες νίκες του στο επαγγελματικό Circuit της ITF στο τέλος της προηγούμενης σεζόν και βρίσκεται τώρα στο Νο.1315 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, επικράτησε στην πρεμιέρα του στο 25άρι της Hammamet του Τυνήσιου qualifier, Anas Bennour Dit Sahli, με 6-4, 7-6 (1).

Αν και βρέθηκε πίσω με break στο 7ο game του 1ου σετ (3-4), ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα και μάλιστα με 2 συνεχόμενα break, για να το κερδίσει με 6-4. Στο 2ο σετ ο Έλληνας τενίστας απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2, ωστόσο δεν έχασε την ψυχραιμία του και έκανε ένα άψογο tie-break, όπου επικράτησε με 7-1 και ολοκλήρωσε τη νίκη του σε 1 ώρα και 38 λεπτά.

Ο μικρός αδερφός του Στέφανου και του Πέτρου Τσιτσιπά, θα παίξει στον 2ο γύρο της χωμάτινης διοργάνωσης της Τυνησίας με τον 22χρονο Ιταλό Noah Perfetti, Νο.2006 στην ΑΤΡ και Νο.395 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF.

Στη Hammamet βρέθηκε και ο Βαγγέλης Κυπριώτης, ο οποίος έπαιξε στο ταμπλό των προκριματικών και άφησε καλές εντυπώσεις, δεν κατάφερε όμως να πάρει την πρόκριση για το κύριο ταμπλό.

Στον 2ο γύρο, όπου προκρίθηκε με bye, επιβλήθηκε του Γερμανού Leon Formella με 6-2, 6-0 και πέρασε στον 3ο και τελευταίο γύρο, όπου υπέστη την ήττα από τον Ιταλό Noah Perfetti με 6-4, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots