Νίκες για Περβολαράκη και Ματούλα στο Sharm El Sheikh

 
Νίκες για Περβολαράκη και Ματούλα στο Sharm El Sheikh
tn team Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 - 20:31

Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου ο Μιχάλης Περβολαράκης και η Μάρθα Ματούλα, που προκρίθηκαν αμφότεροι στους "16" στα μονά της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων.

Ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό του ανδρικού τουρνουά, δεν είχε εύκολο έργο στην πρεμιέρα του, αλλά έκαμψε μετά από 2 ώρες και 10 λεπτά την αντίσταση του Ιταλού Antonio Massara με 6-4, 4-6, 6-2.

Μετά την απώλεια του 2ου σετ, ο Περβολαράκης έμεινε ψύχραιμος και ξεκίνησε δυνατά στο αποφασιστικό σετ, παίρνοντας ένα προβάδισμα με 3-1. Αργότερα ήρθε και το 2ο break για τον Μιχάλη, που "ξέφυγε" με 5-1 και έκλεισε το παιχνίδι στο σερβίς του για το 6-2, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο.

Αύριο θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τα προημιτελικά, απέναντι στον Σουηδό Leo Borg, γιο του θρυλικού Bjorn Borg. Ο Leo είναι μόνο 18 ετών και αφού έφτασε μέχρι το Νο.12 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο άθλημα.

Στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου αγωνίζεται και η Μάρθα Ματούλα, η οποία είχε ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι στην Ekaterina Maklarova, καταφέρνοντας να βγει νικήτρια μετά από 2 ώρες και 13 λεπτά, με 3-6, 7-5, 6-1.

Η Ματούλα ήταν πίσω με 3-6, 2-4, κατάφερε όμως να κάνει ένα μεγάλο break και να πάρει τα 3 επόμενα games, για να περάσει μπροστά με 5-4 στο 2ο σετ. Στο 10ο game η Maklarova κράτησε το σερβίς της για το 5-5, αλλά η Ελληνίδα παίκτρια συνέχισε να κυριαρχεί, έχοντας και το momentum με το μέρος της, για να κερδίσει τους 8 επόμενους πόντους και να φτάσει στο 7-5.

Στο 3ο σετ η Ματούλα ήταν πια η απόλυτη κυρίαρχος στο τερέν, για να προηγηθεί με 5-0 και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή στο 7ο game, έχοντας κερδίσει τα 11 από τα 13 τελευταία games του παιχνιδιού!

Στον 2ο γύρο της hardcourt διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων, η Μάρθα θα αντιμετωπίσει τη Hiromi Abe από την Ιαπωνία, που είναι 21 ετών και βρίσκεται στο Νο.869 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Η Μάρθα έπαιξε και διπλό χθες, κερδίζοντας μαζί με τη Ρουμάνα Karola Patricia Bejenaru, τις Pei-Chi Lee και Ya-Hsin Lee από την Κινεζική Ταϊπέι, με 3-6, 6-1, 10-6. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν αύριο τις Chao-Yi Wang και Hong Yi Cody Wong.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots