Νίκη στο διπλό και "έχει σφυγμό" η Ελλάδα!

 
Νίκη στο διπλό και "έχει σφυγμό" η Ελλάδα!
tn team Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 - 12:26

Ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισαν εύκολα στο διπλό τους Τζαμαϊκανούς και η Ελλάδα μείωσε σε 2-1 τη σειρά, επιστρέφοντας στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Καλοβελώνης και ο Τσιτσιπάς ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν έναν πολύ καλό αγώνα στο διπλό, για να επιβληθούν των Blaise Bicknell και Rowland Phillips με 6-2, 6-3 και να πάρουν τη νίκη μέσα σε 74 λεπτά.

Η Ελλάδα παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης με τη νίκη αυτή, καθώς μείωσε τη σειρά των αγώνων με την Τζαμάικα στο 1-2, για τα πλέι οφ του World Group II του Davis Cup, στο Ace Tennis Club της Παλλήνης.

Ακόμα βέβαια η ελληνική ομάδα χρειάζεται να κερδίσει και τα δυο εναπομείναντα μονά, για να κάνει την ολική ανατροπή και να προκριθεί στους αγώνες για την άνοδο στο World Group I, που θα γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Καλοβελώνης και Τσιτσιπάς πάντως έκαναν το καθήκον τους, "καθαρίζοντας" εύκολα και γρήγορα τους δυο κορυφαίους Τζαμαϊκανούς. Με break στο 5ο και στο 7ο game, οι δυο Έλληνες πήραν εύκολα το 1ο σετ με 6-2.

Και στο 2ο σετ κυριάρχησαν, χάνοντας αρχικά 2 break points στο 1ο game, για να κάνουν τελικά το break στο 5ο game για το 3-2. Στο 9ο game έκαναν ακόμα ένα break, για να ολοκληρώσουν το ματς στα 74 λεπτά.

Στο 4ο παιχνίδι της σειράς και πρώτο μονό για σήμερα, ο Αριστοτέλης Θάνος θα αντιμετωπίσει τον Blaise Bicknell, αναζητώντας τη νίκη που θα στείλει το tie σε 5ο rubber και θα κρατήσει φυσικά "ζωντανές" τις ελπίδες πρόκρισης για την Εθνική.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots