tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Tennis in Greece | Τα νέα του Τένις | Greek Tennis News

 

Shapovalov: "Δε θα συγχωρούσα ποτέ τον εαυτό μου"

E-mail Εκτύπωση

shapovalov
Λίγες μέρες μετά από το πολύ άσχημο περιστατικό στην Οττάβα, όπου χτύπησε στο μάτι τον chair umpire Arnaud Gabas με μια μπάλα, ο Denis Shapovalov παραχώρησε συνέντευξη στο BBC, τονίζοντας πως είναι τυχερός που ο διαιτητής δε χτύπησε πιο σοβαρά και πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δε θα συγχωρούσε ποτέ τον εαυτό του.

"Ξέρω καλά πόσο επικίνδυνο είναι να σε χτυπήσει μια μπάλα. Η πρώτη μου ανησυχία ήταν αν είναι καλά ο διαιτητής. Τα πρώτα 10 λεπτά περίπου είχα βραχυκυκλώσει εντελώς, θυμάμαι μόνο πως πλησίασα τον διαιτητή και τον ρώτησα αν ήταν καλά", δήλωσε ο Shapovalov, ο οποίος εξοργίστηκε με τον εαυτό του όταν υπέστη break από τον Kyle Edmund στο 3ο σετ και έμεινε πίσω με 3-6, 4-6, 1-2.

Ξέσπασε σε μια μπάλα, την οποία χτύπησε με δύναμη, για κακή του τύχη όμως αυτή πήγε κατευθείαν πάνω στο μάτι του Gabas, που τον απέβαλλε λίγες στιγμές αργότερα. Η αναμέτρηση έγινε στα πλαίσια του Davis Cup, με τη Μεγάλη Βρετανία να παίρνει τη νίκη επί του Καναδά με 3-2 και την πρόκριση για την προημιτελική φάση του World Group. 

"Έχω χτυπηθεί αρκετές φορές στο μάτι από αντικείμενα, οπότε γνωρίζω πόσο επικίνδυνο είναι. Είμαι τυχερός που είναι εντάξει. Αν τα πράγματα ήταν χειρότερα, δε νομίζω πως θα μπορούσα να συγχωρήσω τον εαυτό μου. Ελπίζω να μάθω από αυτό και στο μέλλον να είναι ένα μάθημα για μένα."

Οι συμπαίκτες του στην ομάδα του Καναδά στήριξαν τον 17χρονο, χωρίς βεβαίως να δικαιολογούν την πράξη του. Απλά υποστήριξαν πως η συμπεριφορά του είναι εξαίρετη και πως είχε μια άσχημη στιγμή, σε συνδυασμό με μια μεγάλη ατυχία.

Και η ITF πάντως του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς τον τιμώρησε με πρόστιμο 7.000 δολαρίων - βάσει κανονισμού μπορούσε να τον τιμωρήσει και με 12.000 δολάρια - ενώ δεν τον τιμώρησε με αποκλεισμό, όπως θα έπρεπε, σύμφωνα με κάποιους.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο πρώην διαιτητής της ATP, Richard Ings, ο οποίος είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Twitter πως η πράξη του Shapovalov θα μπορούσε να είχε τυφλώσει τον διαιτητή, γι' αυτό και του άξιζε ένας μεγάλος αποκλεισμός από τα γήπεδα.

Το γεγονός πως δεν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό σχολίασε και ο Νικ Κύργιος, ο οποίος ειρωνεύτηκε μέσα από το Twitter την απόφαση της ITF, αλλά λίγες στιγμές μετά αποφάσισε να σβήσει το Tweet.

Θυμίζουμε πως ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός είχε τιμωρηθεί με 3 μήνες αποκλεισμού στο τέλος της περσινής χρονιάς, για τη συμπεριφορά του σε μια αναμέτρησή του με τον Mischa Zverev στη Σαγκάη.

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
ote nov 2016 300x80

Διαφήμιση
latest-atp-videos

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση