ATP
Nadal: "Ο στόχος είναι να τα δώσω όλα στο Παρίσι"

 
Nadal: "Ο στόχος είναι να τα δώσω όλα στο Παρίσι"
© Barcelona Open
tn team Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 20:26

Ο Rafael Nadal μίλησε για τον αγώνα του με τον Alex De Minaur, μοιράστηκε τις σκέψεις του για τα επερχόμενα τουρνουά της Μαδρίτης και της Ρώμης, ενώ τόνισε πως ο στόχος του είναι να συνεχίσει υγιής και κάθε φορά να ανεβάζει και λίγο την ένταση, μέχρι να τα δώσει όλα στο Παρίσι.

"Έπαιξα σ' αυτό το τουρνουά σαν να είναι το τελευταίο μου στη Βαρκελώνη, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Η ζωή σου δείχνει το δρόμο και στην περίπτωσή μου η ζωή μου δείχνει έναν ξεκάθαρο δρόμο. Ένιωσα καλά στο γήπεδο και κατά περιόδους έπαιξα σε πολύ καλό επίπεδο. Το πιο σημαντικό τώρα δεν είναι η νίκη, αλλά να μένω υγιής μετά το τέλος του τουρνουά. Αυτό το πέτυχα", είπε ο Νadal στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Βαρκελώνη, μετά την ήττα του από τον Alex De Minaur με 7-5, 6-1.

"Το σημαντικότερο πράγμα ήταν να μπορέσω να παίξω και το έκανα. Θέλω να είμαι στα γήπεδα και να παλεύω. Μου κόστισε πολλά το να μπορώ να βρίσκομαι εδώ, αλλά το κατάφερα αυτή την εβδομάδα", πρόσθεσε ο 38χρονος Ισπανός.

Ο Nadal είπε πως αυτό δεν ήταν το παιχνίδι που θα τα έδινε όλα, ούτως ή άλλως. Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνει υγιής και ο στόχος του είναι να ανεβάζει σταδιακά την ένταση και ίσως να μπορέσει να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις στο Roland Garros, το τουρνουά που τον ενδιαφέρει και περισσότερο.

"Μου είναι ξεκάθαρο το τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω. Σε κάποιες στιγμές έπρεπε να ρίξω λίγο την ταχύτητα, μεταξύ άλλων ρυθμίσεων που χρειάστηκε να κάνω. Δεν μπορούσα να σερβίρω καθόλου τους τελευταίους 3 μήνες, οπότε το σερβίς ήταν κάτι περίπλοκο για μένα, έχω να σερβίρω κανονικά από το Μπρίσμπεϊν. Πριν έρθω εδώ είχα παίξει μόνο τον αγώνα στο Λας Βέγκας (το φιλικό με τον Alcaraz), οπότε είναι λογικό να μην μπορώ να παίξω σε ανταγωνιστικό επίπεδο για 2-3 συνεχόμενες ώρες. Σήμερα είχα κάποιες ευκαιρίες, κάποια σημεία που μπορούσα να το φέρω στο μέρος μου, αλλά έκανα λάθη με το forehand μου. Αυτό συμβαίνει όταν έχεις παίξει πολύ λίγο τένις, αλλά το αποδέχομαι και δεδομένου του από που έρχομαι, θα προσπαθήσω να παραμείνω θετικός αυτή τη στιγμή.

Θεωρώ πως έκανα ένα βήμα μπροστά, προφανώς δεν θα τα έδινα όλα σήμερα, δεν ήταν η μέρα που θα πάλευα μέχρι θανάτου. Πρέπει να μου δώσω τη δυνατότητα να παίξω και τις επόμενες εβδομάδες, τουλάχιστον να το προσπαθήσω. Θα παίρνω αποφάσεις αναλόγως με το πως νιώθω, έτσι θα αποφασίσω και για τη Μαδρίτη. Αν κάνω καλές προπονήσεις και το σώμα μου είναι εντάξει, μπορεί να κάνω και ένα βήμα παραπάνω στη Μαδρίτη. Ο στόχος είναι να ανεβαίνω, αλλά δεν μιλάω απαραίτητα για νίκες, όσο το να μπορώ να παλέψω περισσότερο. Στη Μαδρίτη ίσως είμαι λίγο καλύτερα, στη Ρώμη ακόμα καλύτερα. Και στο Παρίσι είναι εκεί που θα προσπαθήσω να τα δώσω όλα."

Τέλος, για το ότι αυτό ήταν εκτός απροόπτου το τελευταίο του τουρνουά στη Βαρκελώνη, είπε: "Είμαι ένας πολύ συγκρατημένος άνθρωπος συναισθηματικά, αναλύω τα πάντα. Το πιο πιθανό είναι να ήταν ο τελευταίος μου αγώνας εδώ και όπως ξέρετε είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά για μένα. Είναι ένα σπουδαίο τουρνουά που έχουμε στην Ισπανία, οι σπουδαιότεροι παίκτες της ιστορίας έχουν περάσει από εδώ, εγώ έχω ζήσει πολλές όμορφες στιγμές εδώ και ήμουν 12 φορές πρωταθλητής, κάτι απίστευτο για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του κλαμπ και όλο τον κόσμο εδώ. Εγώ θα συνεχίσω το δρόμο μου, έτσι είναι το τένις, πενάει από γενιές σε γενιές. Σίγουρα είχα μια πολύ όμορφη ιστορία εδώ, μια ιστορία που δεν είχε ξαναγραφτεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots