ATP
Τσιτσιπάς: "Μου αρέσει να είμαι εδώ, με φαντάζομαι στο βάθρο" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Μου αρέσει να είμαι εδώ, με φαντάζομαι στο βάθρο" (vid)
tn team Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 - 19:13

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε την πορεία του στη φετινή χωμάτινη σεζόν αφήνοντας καλές εντυπώσεις και μιλώντας για τη γενικότερη αίσθηση που του φέρνει το Monte-Carlo, θα ήθελε να δει τον εαυτό του στο βάθρο του νικητή στο τέλος της εβδομάδας.  

"Ένιωθα καλά εκεί έξω, ένιωσα όπως το 2021 που είχα ένα πολύ καλό ξεκίνημα σ' αυτά τα γήπεδα. Κάποιες φορές ίσως το παράκανα και γι' αυτό έχασα μερικές μπάλες, αλλά μόλις κατέβασα λίγο τα χτυπήματά μου, έγιναν πιο ποιοτικά. Είμαι χαρούμενος επίσης με το σερβίς μου, δεν είχα το υψηλότερο ποσοστό αλλά είχα τον έλεγχο", είπε ο Στέφανος στην τηλεοπτική του συνέντευξη για το Tennis Channel, μετά την πρόκρισή του στον 2ο γύρο του Monte-Carlo Masters.

Για την προετοιμασία του ενόψει της χωμάτινης σεζόν, είπε: "Δεν άλλαξε κάτι, έκανα ό,τι κάνω τα τελευταία χρόνια. Φέτος απλά προσπαθώ να ανεβαίνω στο φιλέ λίγο περισσότερο. Το χώμα είναι μια επιφάνεια που σηκώνει αρκετή τακτική. Σου δίνει χρόνο να σκεφτείς και να χτίσεις τον πόντο. Έχω παίξει αρκετά στο χώμα και πολλές φορές νιώθω ότι 'κολλάω' πίσω στα ράλι, θέλω να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες που μου δίνονται και να μπαίνω περισσότερο μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω να μπορέσω να το κάνω και να το αξιοποιήσω όσο προχωράει η χωμάτινη σεζόν."

Για το τι είναι αυτό που τον βοηθάει να είναι καλύτερος παίκτης στο χώμα: "Η ψηλότερη αναπήδηση της μπάλας με βοηθάει να ανοίγω καλύτερα το γήπεδο. Έχω μεγάλα χτυπήματα και γνωρίζω πως μπορώ να τα επιβραδύνω και πως μπορώ να τα χρησιμοποιώ σε κρίσιμες στιγμές. Αυτό μου δίνει καλύτερες πιθανότητες όταν παίζω στο χώμα. Μου αρέσει να παίζω και στα σκληρά, αλλά εκεί νιώθω πως όλα γίνονται γρηγορότερα. Επίσης βοηθάει και το top spin που χρησιμοποιώ συχνά και μου δίνει πολλές ευκαιρίες σ' αυτές τις επιφάνειες. Δεν ξέρω, έχει να κάνει και με την κουλτούρα μου, μεγάλωσα παίζοντας στο χώμα, έχω προπονηθεί τόσες πολλές φορές, οπότε πάντα νιώθω λίγο καλύτερα."

Τέλος, για τη σχέση του με το Monte-Carlo και τη "φαντασίωσή" του να είναι στο βάθρο του νικητή για 3η φορά στην καριέρα του, στο τέλος της εβδομάδας: "Όταν δεν βρίσκομαι σε κάποιο τουρνουά, είναι πολύ πιθανό να με βρεις εδώ. Είμαι γνώριμο πρόσωπο ανάμεσα στα μέλη του κλαμπ. Μου αρέσει να βρίσκομαι εδώ, είναι πολύ ωραίο μέρος για να βρίσκεσαι όταν δεν είσαι στο tour και χρειάζεσαι να μείνεις λίγο εκτός ανάμεσα στα τουρνουά. Μου αρέσει εδώ, έχουμε και σκληρά γήπεδα, μπορείς να προπονηθείς σχεδόν στα πάντα - θα μαζέψω και τους άλλους παίκτες να κάνουμε αίτημα για να γίνουν και χορτάρινα γήπεδα (γέλια). Μου αρέσει να παίζω σ' αυτό το τουρνουά και να έχω κοντά μου τους φίλους και την οικογένειά μου. Είμαι ευγνώμων γι' αυτό κάθε μέρα που βρίσκομαι εδώ. Ελπίζω να μπορέσω να δημιουργήσω όμορφες αναμνήσεις εδώ με όλους και με φαντάζομαι στο βάθρο σε λίγες ημέρες από τώρα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots