ATP
Margaret Court: "Συμπεριφερθείτε μου όπως στον Laver"

 
Margaret Court: "Συμπεριφερθείτε μου όπως στον Laver"
Margaret Court: "Συμπεριφερθείτε μου όπως στον Laver"
tennisnews team Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 - 11:53

Μια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Tennis Australia και στην Margaret Court, που ζητάει να έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον Rod Laver, κάτι που η ομοσπονδία έχει ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύει να κάνει, μετά το ομοφοβικό ξέσπασμα της πρωταθλήτριας 24 Grand Slam τίτλων.

Το 2019 ήταν η χρονιά του Rod Laver, καθώς η Tennis Australia τίμησε με πολλούς τρόπους τον σπουδαίο Αυστραλό πρωταθλητή, για το calendar year Grand Slam που πέτυχε ακριβώς πριν από 50 χρόνια, το 1969. 

Το 2020 θα είναι η 50ή επέτειος από το calendar year Grand Slam της Margaret Court, που το 1970 κέρδισε όλα τα Grand Slam. Μιας επίσης πολύ σπουδαίας πρωταθλήτριας, που ακόμα το ρεκόρ της με 24 Slams δεν έχει ξεπεραστεί από καμιά γυναίκα, ούτε και άνδρα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Craig Tiley, εξήγησε πως η Tennis Australia σκοπεύει να αναγνωρίσει την επέτειο και τα επιτεύγματα της Court, όχι όμως και να την επικροτήσει. Ο λόγος είναι οι τοποθετήσεις της 77χρονης Αυστραλής, που προάγουν τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό. Συγκεκριμένα, η Court είχε ταχθεί κατά των ομόφυλων ζευγαριών που παντρεύονται και μεγαλώνουν παιδιά.

Με δηλώσεις της στη Sydney Morning Herald, η Court ζήτησε από την Tennis Australia να συζητήσει μαζί της, ενώ προειδοποίησε πως αν δεν της συμπεριφερθούν όπως και στον Laver, δεν θα παραβρεθεί σε μια εκδήλωση που θα έχει να κάνει με τα επιτεύγματά της.

"Η Tennis Australia πρέπει να καθίσει και να μιλήσει μαζί μου. Δε μου έχουν τηλεφωνήσει καν. Κανείς δεν έχει μιλήσει ευθέως μαζί μου. Έφεραν τον Rod (Laver) από την Αμερική. Αν νομίζουν ότι έτσι απλά θα εμφανιστώ, δεν κάνουν καλά. Θα έπρεπε να με έχουν καλέσει. Ελπίζω να με τιμήσουν όπως ακριβώς τίμησαν και εκείνον. Αν δεν το κάνουν, τότε δεν έχω σκοπό να πάω", είπε η Court. 

"Δε νομίζω πως τίποτα απ' αυτά έχουν να κάνουν με την καριέρα μου. Ήταν μια διαφορετική φάση της ζωής μου τότε. Πολλοί ομοφυλόφιλοι δεν πιστεύουν πως ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι σωστό. Ξέρουν πως ο γάμος πρέπει να γίνεται ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα. Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους, έχω ομοφυλόφιλους στην ενορία μου. Απλά λέω αυτό που λέει η Βίβλος. Αν δεν μπορώ να πω αυτό που λέει η Βίβλος, τότε κάτι πηγαίνει λάθος."

Εκπρόσωπος της Tennis Australia, ανέφερε σχετικά με το θέμα: "Όπως έχει ανακοινωθεί και παλιότερα, η Tennis Australia αναγνωρίζει τα επιτεύγματα της Margaret Court, αλλά οι απόψεις της δεν συμφωνούν με τις αξίες της ισότητας και της διαφορετικότητας που προάγουμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots