ATP
Zverev: "Είμαστε το μόνο άθλημα που έχουμε μόνο 1 μήνα κενό στις σεζόν"

 
Zverev: "Είμαστε το μόνο άθλημα που έχουμε μόνο 1 μήνα κενό στις σεζόν"
tn team Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 - 16:32

Ο Alexander Zverev αναφέρθηκε στο πόσο απαιτητικό είναι το tour και στο πως είναι αναγκαίο να μικρύνει η σεζόν, ενώ ούτε το νέο φορμάτ με τα Masters δυο εβδομάδων είναι κάτι ευνοϊκό για έναν παίκτη του Top 10, όπως σημείωσε.

"Βρίσκομαι στο tour εδώ και 10 χρόνια και από πάντα υπήρχε η συζήτηση για το πως μπορούμε να μικρύνουμε τη διάρκεια μιας σεζόν. Δεν είναι ότι θέλουμε να παίζουμε λιγότερο τένις, μας αρέσει να παίζουμε τένις. Απλά χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαζόμαστε σωματικά, αλλά και για αποκατάσταση", είπε ο Zverev, στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

"Ο Alex De Minaur έπαιξε στον τελικό του Davis Cup στις 29 Νοεμβρίου και το πρώτο του ματς για την επόμενη σεζόν ήταν στις 29 Δεκεμβρίου, ακριβώς έναν μήνα μετά! Δεν είναι αρκετός χρόνος για να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα ένα σώμα. Δεν δουλεύουμε μόνο στο γήπεδο, πρέπει να δουλέψεις και στο γυμναστήριο. Σε κανένα άλλο άθλημα δεν δίνονται μόνο 4 εβδομάδες για να ξεκουραστείς, αλλά και για να προετοιμαστείς για την επόμενη σεζόν" πρόσθεσε ο 27χρονος Γερμανός.

Για τα Masters που σιγά-σιγά το ένα μετά το άλλο επεκτείνονται και γίνονται τουρνουά 2 εβδομάδων, σχολίασε: "Τα Masters 2 εβδομάδων είναι πολύ καλά για τους παίκτες που βρίσκονται μεταξύ Νο.50 και Νο.100, γιατί έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε περισσότερα κύρια ταμπλό, αλλά δεν ευνοούν έναν παίκτη του Top 10. Ναι, έχουμε μια μέρα ξεκούρασης ανάμεσα στα παιχνίδια, αλλά αυτό δεν είναι ξεκούραση. Ξεκούραση είναι όταν περνάς χρόνο στο σπίτι σου, όταν κοιμάσαι στο κρεβάτι σου και είσαι κοντά στην οικογένειά σου. Μια μέρα ανάμεσα σε αγώνες που είσαι σε ένα άλλο μέρος δεν είναι ξεκούραση. Αν φτάνεις μακριά στα τουρνουά, όπως ο Jannik (Sinner) και ο Carlos (Alcaraz), αν πας στα ημιτελικά και στον τελικό σχεδόν σε κάθε τουρνουά, τότε καταλήγεις να δουλεύεις πολύ περισσότερο. Είναι τόσο απλό."

Ρωτήθηκε, τέλος, για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει άλλη μια φορά τον Rafael Nadal, πριν το τέλος της καριέρας του θρυλικού Ισπανού τενίστα. Στο μυαλό του ήρθε ο ημιτελικός του Roland Garros του 2022, όπου έκανε ένα σπουδαίο ματς, αλλά υπέστη εκείνον τον σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο που τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν 1 χρόνο.

"Έχω ανάμεικτα συναισθήματα για αυτό. Έχω παίξει με τον Rafa έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας μου, αλλά είχε τη χειρότερη δυνατή κατάληξη. Η μπάλα του ξαφνικά ερχόταν με αρκετά χιλιόμετρα υψηλότερη ταχύτητα και εκείνος έγινε πιο γρήγορος. Είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις winner απέναντί του, ειδικά στο Philippe Chatrier, που είναι ένα τεράστιο γήπεδο. Είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος άθλος στο τένις, να αντιμετωπίζεις τον Nadal στο Chatrier. Θα μου άρεσε να παίξω μαζί του σε ακόμα έναν ημιτελικό ή και τελικό, θα ήταν πολύ μεγάλο ματς."

Ο Zverev θα ξεκινήσει την Παρασκευή την πορεία του στο Masters της Ρώμης, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Diego Schwartzman και Aleskandar Vukic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots