ATP
Nadal: "Είμαι ευχαριστημένος με το που βρίσκομαι"

 
Nadal: "Είμαι ευχαριστημένος με το που βρίσκομαι"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 - 16:14

Θετικά vibes άφησε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη ο Rafael Nadal, ο οποίος είπε ότι μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης στην Ισπανία και προπονήσεων στη Ρώμη, νιώθει καλά το σώμα του και είναι έτοιμος να ξεκινήσει το τρίτο συνεχόμενο τουρνουά του στο tour.

"Πέρασα λίγες μέρες στο σπίτι και ήρθα στη Ρώμη το Σάββατο. Προπονήθηκα καλά τις τελευταίες μέρες. Είμαι ενθουσιασμένος για τη Ρώμη, είναι ένα τουρνουά στο οποίο έχω μερικές αξέχαστες αναμνήσεις. Θα το πάω μέρα με τη μέρα. Είναι η τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα μου στο tour, το τρίτο συνεχόμενο τουρνουά μου, κάτι που είχα πάρα πολύ καιρό να κάνω. Είναι καλά νέα. Πρέπει να συνεχίσω, να συνεχίσω να εξερευνώ ώσπου που μπορώ να φτάσω παίζοντας συνεχόμενες μέρες. Είμαι ευχαριστημένος με το που βρίσκομαι σήμερα", είπε αρχικά ο Nadal, δείχνοντας συγκρατημένα αισιόδοξος.

Για το αν έχει αλλάξει κάτι σ' αυτό το comeback του, σχετικά με τη συμπεριφορά των υπολοίπων και του ίδιου στα τουρνουά: "Το μόνο που αλλάζει είναι πως δεν είμαι seeded. Είμαι στο Νο.300 του κόσμου, δεν έχω παίξει εδώ και πολύ καιρό, αλλά πάντα νιώθω ότι μου συμπεριφέρονται πολύ καλά όλοι, οι παίκτες, τα τουρνουά, ο κόσμος στα τουρνουά, τα ΜΜΕ. Ελπίζω να έχω και πιστεύω πως πράγματι έχω πολύ καλή σχέση με όλους. Δεν έχω αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι αλήθεια πως σ' αυτή τη φάση της καριέρας μου, γνωρίζω ήδη τους ανθρώπους γιατί έρχομαι σ' αυτά τα τουρνουά εδώ και 20 χρόνια. Είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω τους εργαζόμενους, οπότε έχουμε καλές σχέσεις. Είναι φανταστικό για μένα που καταφέρνω και επιστρέφω μετά από τόσα χρόνια, είναι ωραίο να βλέπεις ξανά αυοτύς τους ανθρώπους."

Για το τέλος της καριέρας του και πότε θα είναι: "Δεν έχω ξακάθαρη απάντηση. Πρώτα απ' όλα, θέλω να παίξω στη Ρώμη. Είναι το τουρνουά που έχουμε τώρα. Αν μετά προετοιμαστώ για να παίξω στο Roland Garros, δεν μπορώ να προβλέψω τι συναισθήματα θα έχω. Θέλω να απολαύσω την κάθε μέρα, να διασκεδάσω παίζοντας τένις, πάντα θα εξαρτώμαι από το σώμα μου σε αυτό. Είμαι χαρούμενος με το που βρίσκομαι τώρα. Όταν θα μιλήσω για το τέλος της καριέρας μου, θα είναι επειδή δεν θα διασκεδάζω καθόλου στο court και δεν θα νιώθω καθόλου ανταγωνιστικός. Τώρα δεν συμβαίνει αυτό."

Για τη διαδρομή που έχει κάνει από τη Βαρκελώνη μέχρι σήμερα: "Κάθε μέρα είναι διαφορετική, δεν υπάρχει μια ευθεία γραμμή. Έχω σκαμπανεβάσματα. Ακόμα και μετά τη Βαρκελώνη, είχα δύσκολες στιγμές στη Μαδρίτη. Γενικά, αυτή η γραμμή σίγουρα πηγαίνει προς τα πάνω, δεν υπάρχει αμφιβολία σ' αυτό. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ επειδή πριν από έναν μήνα δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπαιζα στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη. Πρέπει να δεχτώ πως κάποιες στιγμές τα πράγματα δεν θα πάνε όπως θα ήθελα. Προσπαθώ να τα κάνω όλα όπως πρέπει για να αποφύγω τα ρίσκα. Η Μαδρίτη ήταν μια καλή πρόβα, γιατί είχα 2 αγώνες που πέρασαν τις 3 ώρες. Νιώθω καλύτερα όταν το τένις μου είναι καλύτερο. Είμαι εδώ για να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Ξεκινάω αύριο, όλοι οι αγώνες είναι δύσκολοι και πιο απρόβλεπτοι απ' ότι στο παρελθόν, ειδικά στο χώμα."

Για τους τραυματισμούς στο tour και τις απουσίες των Sinner και Alcaraz από το τουρνουά: "Τραυματισμοί υπήρχαν πάντα. Καταλαβαίνω πως είναι άσχημα νέα για ένα νέο παιδί, όπως ο Jannik, αλλά δεν αλλάζει κάτι. Απλά έτυχε δυο από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο να τραυματιστούν παράλληλα. Η συζήτηση αυτή φτάνει πολύ πιο βαθιά. Αν θέλετε να συζητήσουμε γιατί έχουμε τραυματισμούς, είναι πολύ απλό: αν φτάνεις το σώμα σου στα όρια, θα καταλήξεις να τραυματιστείς. Όταν το παιχνίδι γίνεται πιο γρήγορα, θα τραυματιστείς. Όταν παίζεις στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο τσιμέντο και σε πιο σκληρές επιφάνειες για το σώμα σου, θα τραυματιστείς.

Έρχεται ένας άλλος κόσμος στον αθλητισμό, που είναι ο κόσμος των επιχειρήσεων, αλλά στο τέλος της ημέρας οι παίκτες θέλουν να κερδίσουν χρήματα και τα τουρνουά το ίδιο. Αυτός είναι ο κύκλος και πρέπει να το αποδεχτούμε. Εγώ προσωπικά έχω χάσει πολλά μεγάλα τουρνουά στην καριέρα μου εξαιτίας τραυματισμών. Δεν μπορούμε να κάνουμε παράπονα, απλά το αποδεχόμαστε. Πρέπει να αναρρώσεις καλά. Είναι νέοι, θα έχουν πολλές ευκαιρίες να διεκδικήσουν το τουρνουά αυτό. Δεν υπάρχει κανένα δράμα.

Το τουρνουά επίσης θα επιβιώσει παρότι οι Jannik και Carlos είναι πολύ σημαντικοί παίκτες, ειδικά ο Jannik γι' αυτό το τουρνουά. Λυπάμαι πολύ για εκείνον, επειδή του άξιζε να βρίσκεται εδώ. Είναι όμως αυτό που είναι. Του εύχομαι, όπως και στον Carlos, να αναρρώσουν γρήγορα και ελπίζω να τους δω στο Roland Garros."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots