tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Άβουλη, χωρίς στρατηγική η Ομοσπονδία | Γιάννης Σερκεδάκης

E-mail Εκτύπωση
Γιάννης Σερκεδάκης

Το μεγάλο στοίχημα της Ομοσπονδίας είναι πλέον να αλλάξει συθέμελα το μοντέλο διοίκησης που εδώ και χρόνια χρεοκόπησε. Και στο σημείο αυτό έχει αποτύχει διαχρονικά αναμφισβήτητα ο επί σειρά ετών και πρόσφατα επανεκλεγής Πρόεδρος της. Άρα τα δύσκολα στις σημερινές συνθήκες γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Όμως τα ερωτήματα δεν αφορούν μόνο την υλοποίηση αλλαγών, αλλά υπάρχει και ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα: έχει η νέα διοίκηση εξηγήσει τι σημαίνουν επί της ουσίας οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές για το τένις;

Η εποχή με τους ισχυρούς προστάτες στους κομματικούς μηχανισμούς, που με δεδομένες τις πελατειακές πρακτικές τους, είχαν κάθε λόγο να διαιωνίζουν επί σειρά ετών κατεστημένες καταστάσεις και γραφειοκρατικά μοντέλα διοίκησης αποδεδείχθηκαν άπατο πηγάδι σπατάλης.

Όταν ξέσπασε η κρίση, έπρεπε λοιπόν να γίνουν γρήγορα βαθιές μεταρρυθμίσεις και ταχύτατη εναρμόνιση με τα ισχύοντα Διεθνώς στο τενις.

Παράδειγμα η πρόταση μου για την εναρμόνιση της συμμετοχής των juniors με συμπληρωμένο το 10 έτος στις πιο πάνω κατηγορίες 12 και 14 όπως Διεθνώς ισχύει χρειάστηκε δυο (2) ολόκληρα χρόνια να εφαρμοστεί!!

Τις μεταρρυθμίσεις αυτές οφείλει το Δ.Σ. να τις προωθήσει από μόνο του. Αντ αυτού σύρθηκε δυσφορώντας για να κάνει το αυτονόητο και εν τέλει εξαπατάτε ο κόσμος του Τένις.

Αναδείχτηκε μια μεγάλη αλήθεια: Ακριβώς επειδή δεν έγιναν οι μεταρρυθμίσεις η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή και θα γίνει σκληρότερη. Τιμωρήθηκε η Τενιστικη αθλητική παραγωγή, δηλαδή οι πολλοί για να, θωπευτεί η ΄΄πελατεια΄΄ των λίγων.

Όλα αυτά μας οδηγούν στη σημερινή πραγματικότητα. Θεωρητικά οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να αποτελούν σημαντικό όπλο της διοίκησης.

Άλλωστε συντριπτικά ποσοστά από τους πραγματικά ενασχολούμενους με το τένις, ζητούν ανάπτυξη, απαιτούν περιορισμό της αδηφάγου στασιμότητας και της γραφειοκρατίας ,ζητούν αθλητική παραγωγή αντίστοιχη με το όμορα κράτη τουλάχιστον.

Παρόλα αυτά η μεταρρυθμιστική προσπάθεια κινδυνεύει να αποδεδειχθεί αχίλλειος πτέρνα σε δυο μέτωπα: Στο πρακτικό και το επικοινωνιακό. Ξεκινώντας από το επικοινωνιακό είναι πρόδηλο πως οι αλλαγές έχουν ανάγκη από τη στήριξη των συλλόγων, ειδικά σε χαλεπούς καιρούς.

Από μόνη της βεβαίως η επικοινωνία αποτελεί κενό γράμμα. Πρέπει να συνοδεύεται από βούληση και αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση.

Παράδειγμα ο Πρόεδρος γύρισε τις περισσότερες Ενώσεις καλώντας τους συλλόγους για να τους ακούσει και να τους μιλήσει. Ως εδώ καλά. Αλλά όταν αργότερα συγκάλεσε Δ.Σ. όλοι περιμέναμε ότι θα καταθέσει τα συμπεράσματα αυτών των σημαντικών επαφών και θα ανακοίνωνε αποφάσεις. Αλλά τίποτα. Οι εξαγγελίες προτάσεις παραμένουν κενό γράμμα!

Επειδή όμως η Διοίκηση δεν πάλλεται όπως φαίνεται από μεταρρυθμιστικές προθέσεις, κινδυνεύει να χάσει την μάχη διότι δεν την δίνει καν!

Ταυτόχρονα απουσία οράματος , ανεπάρκεια σε έμπνευση και ιδέες, ιδεοληψίες κρατισμού , όλα αθροιστικά, προδικάζουν αναποτελεσματική και καθυστερημένη υλοποίηση.

Και αρά ακόμα μεγαλύτερη απαξίωση της όποιας μεταρρυθμιστικής προοπτικής. Αν συμβούν όλα τα παραπάνω, οι εξελίξεις θα είναι αμείλικτες : Χωρίς μεταρρυθμίσεις το τένις στην Ελλάδα (αντίθετα με ότι συμβαίνει παγκοσμίως) θα χάσει οριστικά το παιχνίδι. Από χέρι. Ας δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί.

Γιάννης Σερκεδάκης, πρόεδρος Ο.Α.Αγίας Παρασκευής

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση