Το πάλεψε στο τέλος η Δέσποινα - πήρε το προβάδισμα η Σερβία

 
Το πάλεψε στο τέλος η Δέσποινα - πήρε το προβάδισμα η Σερβία
tn team Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 - 14:31

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πάλεψε μέχρι τον τελευταίο πόντο, η Aleksandra Krunic όμως πήρε τη νίκη στα 2 σετ και έδωσε στη Σερβία το προβάδισμα επί της Ελλάδας στο tie.

Η Παπαμιχαήλ δεν είχε καθόλου καλό ξεκίνημα στο ματς, μπήκε όμως στη μάχη στο 2ο σετ και πάλεψε μέχρι και τον τελευταίο πόντο για να αλλάξει τα δεδομένα, η πολύ έμπειρη Krunic όμως "κλείδωσε" τη νίκη με 6-0, 6-3 και έδωσε το προβάδισμα στη Σερβία.

Η 31χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.235 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε πολύ γρήγορα την επαφή με το σκορ στο 1ο σετ, το οποίο η 34χρονη Krunic, η οποία έχει φτάσει και στο Νο.35 της WTA στο παρελθόν, κέρδισε σε λιγότερα από 25 λεπτά.

Κερδίζοντας τα 8 πρώτα games της αναμέτρησης η Σέρβα προηγήθηκε και με 6-0, 2-0, ενώ στο 2ο σετ έκανε και το double break για το 4-1. Το παιχνίδι αυτό θα μπορούσε να "φύγει" και πολύ γρηγορότερα, ωστόσο η Παπαμιχαήλ δεν εγκατέλειψε τη μάχη και κατάφερε να γεμίσει το 2ο σετ, στο οποίο μείωσε σε 4-2. Και, παρότι υπέστη νέο break, έσωσε match point στο σερβίς της Σέρβας στο 5-2, 40-30 και μείωσε εκ νέου, σε 5-3.

Το σερβίς βέβαια συνέχισε να προδίδει την Ελληνίδα τενίστρια, που έχασε δυο ευκαιρίες για να κλείσει το game της και να μειώσει σε 5-4 - κάτι που θα μετέφερε και όλη την πίεση στο μέρος της Krunic - με αποτέλεσμα να υποστεί νέο break και τελικά να χάσει το 2ο σετ με 6-3.

Η Σερβία έκανε έτσι το 1-0 επί της Ελλάδας στο Oeiras της Λισαβόνας, σε ένα tie που η νικήτρια ομάδα θα αποκτήσει τεράστιο πλεονέκτημα για την 1η θέση στο Pool C και την απευθείας πρόκριση στα νοκ άουτ του Billie Jean King Cup.

Στο επόμενο ματς, η Mia Ristic για τη Σερβία θα αντιμετωπίσει τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Αν η Βαλεντίνη καταφέρει να πάρει τη νίκη, τότε η Ελλάδα θα ισοφαρίσει σε 1-1 και θα επιστρέψει δυναμικά στο tie, διεκδικώντας τη νίκη στο διπλό. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots