Εθνική Γυναικών: Πρεμιέρα με Σουηδία τη Δευτέρα

 
Εθνική Γυναικών: Πρεμιέρα με Σουηδία τη Δευτέρα
tennisnews team Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 - 22:22

Στο Oeiras της Λισαβόνας βρίσκεται η Εθνική ομάδα των γυναικών, η οποία θα διεκδικήσει την ερχόμενη εβδομάδα την άνοδο στα πλέι-οφ για την κορυφαία κατηγορία του Billie Jean King Cup. Η πρεμιέρα για την ομάδα μας θα γίνει τη Δευτέρα 8 Απριλίου, ενάντια στη Σουηδία.

Η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από τις Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Μάρθα Ματούλα, τον προπονητή Γιάννη Στεργίου και τον φυσιοθεραπευτή Απόστολο Μιχαλάκα, βρίσκεται ήδη από σήμερα στο Oeiras της Λισαβόνας.

Από ώρα σε ώρα θα είναι στην Πορτογαλία και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία μέχρι χθες αγωνιζόταν στην Αμερική και στα ημιτελικά του Τσάρλστον. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, δεν θα αγωνιστεί προφανώς αύριο, αλλά αναμένεται να είναι στην αποστολή και να επιστρέψει στο Billie Jean King Cup για την Εθνική μετά από 5 χρόνια. Θυμίζουμε πως και πέρσι είχε ταξιδέψει στο Oeiras, ωστόσο δεν ήταν στη διάθεση της ομάδας εξαιτίας ασθένειας.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Martha Matoula (@matoulamartha)

Το τουρνουά είναι για το Group I (1η κατηγορία) της Ευρωαφρικανικής ζώνης, με την Ελλάδα να είναι στο Pool C της φάσης των ομίλων, μαζί με τη Σουηδία, τη Σερβία και τη Νορβηγία.

Η πρεμιέρα της ομάδας μας θα γίνει τη Δευτέρα, κόντρα στη Σουηδία. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 13:00 ώρα Ελλάδας. Πρώτα θα γίνουν δυο μονά παιχνίδια και θα ακολουθήσει το διπλό. Οι παίκτριες που θα αγωνιστούν θα ανακοινωθούν αύριο, λίγη ώρα πριν την έναρξη των αγώνων.

Η Σουηδία βρίσκεται στο Oeiras με τις Jacqueline Cabaj Awad (No.451 WTA), την Kajsa Rinaldo Persson (Νο.466 WTA), την Cajsa Wilda Hennemann (Νο.459 διπλά), την Nellie Taraba Wallberg (No.996) και την πιτσιρίκα, μόλις 15 ετών, Lea Nilsson.

Βάσει ονομάτων τουλάχιστον, η Σουηδία θεωρείται η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες στο τουρνουά.

Στόχος για την Ελλάδα είναι η 1η θέση στον όμιλο, που δίνει την απευθείας πρόκριση στα πλέι-οφ του Νοεμβρίου, όπου θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει σε ένα διήμερο την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Billie Jean King Cup, το λεγόμενο και ως World Group, για τα προκριματικά (qualifiers) του 2025.

Αν πάρει τη 2η θέση συνεχίζει να ελπίζει σε άνοδο, καθώς μαζί με τις υπόλοιπες δεύτερες θα σχηματίσουν έναν νέο όμιλο και η καλύτερη ομάδα θα πάρει το 4ο και τελευταίο εισιτήριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots