Η νέα μπάλα MANTIS All Court θα σας ενθουσιάσει! Εκτύπωση E-mail
Από Tennisnews Team | Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 11:23

ball-mantis-all-court
Με τον καλύτερο τρόπο έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο της η νέα μπάλα της MANTIS και στην Ελλάδα. Με 230 περίπου συμμετέχοντες το Hyatt Regency Thessaloniki Tennis Tournament 2013 υποδέχθηκε τη εγκεκριμένη από την ITF, MANTIS All Court ως την επίσημη μπάλα της διοργάνωσης. Η άριστη απόδοσή της ήταν κάτι που συζητήθηκε ιδιαίτερα στους τενιστικούς κύκλους με το κλείσιμο της αυλαίας του τουρνουά.

“Ήταν κάτι που το περιμέναμε” μας λέει ο κ. Πέτρος Μπίρης, ιδρυτής του www.RacketSpecialist.gr , του εξιδεικευμένου εργαστήριου ρακετών που εισάγει τη βρετανική εταιρία στην Ελλάδα και Κύπρο. “Η απόδοσή της βασίστηκε σε μια μίξη των καλύτερων χαρακτηριστικών από διαφορετικές μπάλες που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά. Το βασικότερο όμως πλεονέκτημα που αποτελεί και την ειδοποιό διαφορά είναι ότι η MANTIS κατάφερε να συνδιάσει την πολύ υψηλή παικτικότητα με την πολύ μεγάλη αντοχή στην ίδια μπάλα. Και μάλιστα σε μια σχέση καθαρά γραμμική χωρίς να επισκιάζει δηλαδή η μια ιδιότητα την άλλη, καθόλη τη διάρκεια της “παικτικής” ζωής της μπάλας.”

Ο Martin Aldridge ιδρυτής της MANTIS μας εξηγεί πως επιτεύχθηκε αυτό το αποτέλεσμα: “Ακούσαμε τις ανάγκες παικτών πολλών διαφορετικών επιπέδων και προπονητών για το τι ακριβώς τους αρέσει και τι όχι σε μια μπάλα. Αυτό μας βοήθησε να αναπτύξουμε 3 prototypes με υψηλής ποιότητας κεντημένη τσόχα και παραπλήσιες ιδιότητες αλλά με διαφοροποιήσεις σε συγκεκριμένους καθοριστικούς τομείς.”

 “Φυσικά τα prototypes βέβαια θα έπρεπε να δοκιμαστούν περαιτέρω για να εξασφαλισθεί ότι πληρούν τις ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές που είχαμε θέσει.

Η Ελλάδα ήταν μια από τις χώρες που διεξήχθησαν αυτά τα τεστ και επιλέχθηκε μεταξύ 4 διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών. Αυτό εξασφάλισε playtesters με διαφορετική εμπειρία, ψυχολογικό προφίλ, διαφορετικές επιφάνειες γηπέδων και φυσικά διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες. Στην Τσεχία για παράδειγμα το τεστ έγινε αποκλειστικά από υψηλού επιπέδου παίκτες με μεγάλη εμπειρία στο παιχνίδι σε χωμάτινα γήπεδα.”

Και συνεχίζει: “Αρχικά η μπάλα σχεδιάστηκε με προτεραιότητα την υψηλή απόδοση και αντοχή σε clay courts. Παρόλα αυτά τα τεστ απέδειξαν ότι εκτός του ότι είναι εκπληκτική σε μαλακές επιφάνειες η MANTIS All Court τα καταφέρνει εξίσου καλά και σε hard courts αποτελώντας ουσιαστικά μια πραγματική all court μπάλα. Τα 3 prototypes δοκιμάστηκαν όχι μόνο on-court αλλά και off-court σε ακραίες συνθήκες και με μια σειρά τεχνικών δοκιμών που ήταν συναφή με τους στόχους που θέσαμε. Τις “βασανίσαμε” πολύ μπορώ να πω!”

Έτσι καταλήξαμε στην MANTIS All Court που δημιουργήθηκε για να ενθουσιάσει τους τενίστες όλων των επιπέδων. Και επειδή μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις δείτε το teaser της νέας μπάλας MANTIS All Court.