ATP
Nadal: "Αν είμαι όπως σήμερα, δεν θα παίξω καν στο Roland Garros"

 
Nadal: "Αν είμαι όπως σήμερα, δεν θα παίξω καν στο Roland Garros"
© Mutua Madrid Open
tennisnews team Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 - 16:30

O Rafael Nadal είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη πως οι τελευταίες μέρες δεν κύλησαν και τόσο καλά και θα βγει να παίξει αύριο μόνο και μόνο επειδή αυτό το τουρνουά σημαίνει πολλά γι' αυτόν.

"Πάντα ήταν πολύ όμορφο να παίζω στη Μαδρίτη, δύσκολα μπορώ να συγκρίνω την στήριξη που έχω λάβει εδώ με οποιοδήποτε άλλο μέρος. Έρχομαι με όρεξη για να παίξω για άλλη μια φορά εδώ. Η τελευταία εβδομάδα ήταν από τη μια καλή, από την άλλη όχι και τόσο καλή. Δε νομίζω ότι είμαι έτοιμος για να αγωνιστώ 100%, αλλά προετοιμάζομαι για να βγω έξω στο court αύριο και αυτό για μένα είναι το σημαντικό", είπε ο Nadal στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη.

Για το αν θα είναι το τελευταίο τουρνουά του στη Μαδρίτη, είπε: "Πιστεύω πως θα είναι, ναι. Γι' αυτό και θέλω να το διασκεδάσω βγαίνοντας έξω στο γήπεδο, στο οποίο έχω ζήσει πολύ όμορφες στιγμές."

Για τον αντίπαλό του, τον μόλις 16χρονο Darwin Blanch: "Δεν τον έχω δει να παίζει πολύ. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ηλικίας. Είναι ένας από τους νέους παίκτες, με μεγάλες δυνατότητες. Αυτό που περιμένω είναι να βγω εκεί έξω και να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω: να προσπαθήσω να διασκεδάσω τις τελευταίες μου στιγμές εδώ, με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ. Θα δούμε πως θα είναι, θα είναι λίγο άγνωστο, αλλά ελπίζω να είμαι έτοιμος για αυτό το ματς και να έχω τη δυνατότητα να παλέψω."

Για το αν έχει μιλήσει με τη διοργάνωση για κάποια τελετή προς τιμήν του, μιας και θα είναι το τελευταίο του τουρνουά στη Μαδρίτη: "Στη ζωή τα πράγματα δεν είναι άσπρο και μαύρο. Κάποιες φορές ο κόσμος, επειδή είχα στο παρελθόν δύσκολους τραυματισμούς και κατάφερα να επιστρέψω, πιστεύει ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Με τελετή ή χωρίς τελετή, εγώ είμαι ένα άτομο αρκετά ήρεμο, δεν αποζητώ τέτοια πράγματα. Τα πράγματα κυλάνε με ηρεμία, κάθε διοργάνωση ας αποφασίσει πως θα το διαχειριστεί. Δεν χρειάζεται να με ρωτήσουν, ας κάνουν ό,τι θέλουν. Για μένα όλα είναι καλά. Δεν θέλω κάτι παραπάνω από το να βγω έξω στο court και να το διασκεδάσω."

Για πο πως θα ήταν μια ιδανική εβδομάδα για εκείνον στο Roland Garros: "Δεν το ξέρω. Είναι δύσκολο να μιλάμε για ιδανικά αυτή τη στιγμή. Το ιδανικό θα ήταν να μπορέσω να παίξω χωρίς μεγάλους περιορισμούς και να δούμε τι θα συμβεί. Αυτό θα ήταν κάτι θετικό. Αυτή την εβδομάδα δεν είχα και την καλύτερη αίσθηση και με βάση τη νοοτροπία μου κανονικά μπορεί να μην έβγαινα καν στο court να παίξω. Όμως είμαστε στη Μαδρίτη, σημαίνει πολλά για μένα συναισθηματικά που είμαι εδώ και θέλω να παίξω καθαρά για προσωπικούς λόγους.

Δεν ξέρω τι θα γίνει τις 3 επόμενες εβδομάδες. Θα προσπαθήσω να παλέψω για να κάνω αυτά τα πράγματα που θέλω να κάνω, να επιχειρήσω να παίξω στο Παρίσι. Αν είμαι όπως είμαι σήμερα, τότε δεν θα παίξω στο Παρίσι. Αν σήμερα ήμουν στο Roland Garros, δεν θα έβγαινα στο court να παίξω αύριο. Θα παίξω στο Παρίσι μόνο αν είμαι σε θέση να αγωνιστώ καλά. Αλλά δεν θα τελειώσουν και όλα στο Roland Garros, αν δεν καταφέρω να παίξω. Υπάρχουν ακόμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες (που είναι επίσης στο Roland Garros)."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots