ATP
"Νοκ άουτ" και ο Lehecka - 1ος τελικός Masters για τον Felix! (vids)

 
"Νοκ άουτ" και ο Lehecka - 1ος τελικός Masters για τον Felix! (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 - 21:48

Και ο Jiri Lehecka βγήκε νοκ άουτ από τραυματισμό στη Μαδρίτη κι έτσι, μετά από 6 μόλις games, o Felix Auger-Aliassime πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Mutua Madrid Open.

Μετά από μια μεγάλη περίοδο "λειψυδρίας", χωρίς επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο Auger-Aliassime κατάφερε να προκριθεί στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του, αν και σίγουρα όχι με τον τρόπο που θα το ήθελε.

Μετά από μισή ώρα μόλις αγώνα, με το σκορ να είναι στο 3-3, ο Lehecka κάλεσε ιατρικό τάιμ άουτ και αποχώρησε από το γήπεδο, για να λάβει θεραπεία για τη μέση του.

Επέστρεψε στο court, προσπάθησε να αγωνιστεί, αλλά στο 30-15 στο δικό του σερβίς στο επόμενο game αποφάσισε να εγκαταλείψει, αντιμετωπίζοντας έντονες ενοχλήσεις.

Ο Auger-Aliassime, ο οποίος έχει φτάσει μέχρι το Νο.6 του κόσμου αλλά τώρα βρίσκεται στο Νο.35, προκρίθηκε μ' αυτόν τον τρόπο στον 1ο τελικό της καριέρας του σε Masters 1000 διοργάνωση.

Συνολικά θα είναι ο 15ος τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του (5-9). Θυμίζουμε πως είχε χάσει τους 8 πρώτους τελικούς της καριέρας του, αλλά έκτοτε έχει κερδίσει τους 5 από τους 6 τελευταίους. Ο τελευταίος τελικός του και μοναδικός στους τελευταίους 18 μήνες, ήταν στο 500άρι της Βασιλείας, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής τον περασμένο Οκτώβριο.

Στον τελικό της Κυριακής (19:30GR, COSMOTE SPORT 6HD), ο Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει τον σαφώς πιο έμπειρο σε αυτές τις διοργανώσεις Andrey Rublev, που θα βρεθεί για 5η φορά στην καριέρα του σε τελικό σε 1000άρι και θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots