ATP
Μπήκε τελικό ο εξαιρετικός Rublev (vids)

 
Μπήκε τελικό ο εξαιρετικός Rublev (vids)
© Mutua Madrid Open
tn team Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 - 18:23

Για ακόμα μια φορά ο Andrey Rublev έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και ισοπέδωσε με 2-0 σετ τον Taylor Fritz, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό της Μαδρίτης.

Ο Andrey Rublev ταξίδεψε στη Μαδρίτη έχοντας πίσω του 4 διαδοχικές ήττες. Σήμερα, πανηγύρισε την 5η διαδοχική νίκη του στο Caja Magica και την πρώτη του πρόκριση στον τελικό του Mutua Madrid Open.

O 26χρονος Ρώσος έκανε έναν εκπληκτικό ημιτελικό, επιβλήθηκε του Taylor Fritz με 6-4, 6-3 και προκρίθηκε για 5η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό Masters 1000 διοργάνωσης. Θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του σε 1000άρι, μετά το Monte-Carlo το 2023.

Μόλις 72 λεπτά πήρε στον Rublev να "εξουδετερώσει" τον Fritz στο Manolo Santana, με τον Ρώσο τενίστα να μένει μάλιστα πίσω με break στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, στο πρώτο game.

Η απάντηση ήρθε άμεσα, αφού ισοφάρισε με break back σε 1-1. Δεν απειλήθηκε ξανά στο σερβίς του στο 1ο σετ και στο 10ο game έκανε ακόμα ένα break o Rublev, για να το κατακτήσει με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Fritz είχε 2 break points για να το ανοίξει και αυτό με break, αλλά o Rublev απέτρεψε το break αυτή τη φορά και ένα break στάθηκε αρκετό, το οποίο και έκανε στο 6ο game (4-2), για να φτάσει σ' αυτή την καθαρή νίκη.

Στον τελικό της Κυριακής (19:30GR, COSMOTE SPORT 6HD), o Rublev θα αντιμετωπίσει το νικητή του δεύτερο ημιτελικού, που θα γίνει στις 21:00 σήμερα, μεταξύ του Jiri Lehecka και του Felix Auger-Aliassime.

Θα είναι ο 25ος τελικός καριέρας για τον Rublev, που θα διεκδικήσει τον 16ο τίτλο του (15-9 σε τελικούς), 2ο σε Masters (1-3) και 6ο στο χώμα (5-3).

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots