WTA
Sabalenka: "Δεν ξέρω πως το έκανα"

 
Sabalenka: "Δεν ξέρω πως το έκανα"
© Mutua Madrid Open
tn team Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 - 13:47

H Aryna Sabalenka είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σπουδαία ανατροπή της επί της Elena Rybakina ότι δεν γνωρίζει πως κατάφερε να επιστρέψει από το 1-6, 2-4, ενώ μίλησε ακόμα για τον αυριανό τελικό με την Iga Swiatek και τον χαρακτηρισμό "Big 3", που έχει αρχίσει να αποδίδεται για τις τρεις τους.

"Ειλικρινά δεν ξέρω πως το έκανα", είπε η Sabalenka αργά το βράδυ της Πέμπτης (περίπου στη μια τα μεσάνυκτα ώρα Μαδρίτης), μετά τη σπουδαία νίκη της επί της Rybakina με 1-6, 7-5, 7-6 (5).

"Απλά προπαθούσα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να παλέψω για κάθε πόντο. Περίμενα να έρθει κάποια ευκαιρία για να γυρίσει το ματς και είμαι πολύ χαρούμενη που το κατάφερα. Είμαι χαρούμενη γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, σε όλο το 1ο σετ πάλευα με το σερβίς μου, δεν μπορούσα να χτίσω αυτοπεποίθηση, ώσπου να κερδίσω μερικά games πιο εύκολα. Αυτό μου έδωσε ενέργεια για να συνεχίσω να παλεύω, να κρατήσω το σερβίς μου και τελικά να φτάσω στο break. Το ότι βρήκα ρυθμό στο σερβίς μου, μου έδωσε τη δυνατότητα να παλέψω για το ματς", πρόσθεσε η Λευκορωσίδα, πρωταθλήτρια πέρσι στη Μαδρίτη.

Στον περσινό τελικό, η Sabalenka είχε κάνει ένα εκπληκτικό ματς και είχε κερδίσει τη Νο.1 του κόσμου, Iga Swiatek. Θα την αντιμετωπίσει και στον φετινό τελικό, για τον οποίο ανυπομονεί.

"Θα είναι ένας μεγάλος τελικός με την Iga, είχαμε σπουδαία ματς στο παρελθόν, πάντα ήταν πολύ δύσκολες μάχες. Είμαι παθιασμένη γι' αυτόν τον τελικό και θα κάνω τα πάντα για να φτάσω στη νίκη. Και οι δυο μας έχουμε βελτιωθεί (σε σχέση με τον περσινό τελικό), έχουμε κάνει προσαρμογές κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, γι' αυτό και πρέπει να δω τα παιχνίδια της, για να δω τι πρέπει να αλλάξω στην τακτική μου. Αλλά προπαντός θα επικεντρωθώ στον εαυτό μου, θα είμαι επιθετική και θα έχω εμπιστοσύνη στα χτυπήματά μου."

Για το αν ο περσινός τελικός ήταν ο καλύτερος αγώνας που έκανε πέρσι στο χώμα: "Εκείνος ο αγώνας ήταν σίγουρα ο καλύτερος που έκανα όλη τη χρονιά πέρσι στο χώμα. Το επίπεδο και των δυο μας ήταν πολύ υψηλό. Ένιωθα φανταστικά με το τένις μου, είχαμε ένα παιχνίδι πολύ έντονο και δυναμικό, πιστεύω πως ήταν ο καλύτερος τελικός που έχω κάνει σε όλη την καριέρα μου."

Τέλος, για τον χαρακτηρισμό Big 3, που έχει αρχίσει να αποδίδεται για εκείνη, τη Swiatek και τη Rybakina, ανέφερε: "Μου αρέσει που μας λένε Big 3, νιώθω πως με κάποιο τρόπο ωθούμε η μια την άλλη και γινόμαστε καλύτερες. Κάποιες φορές περνάμε δύσκολα, αλλά και αυτό μας βοηθάει να βελτιωθούμε και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, κάθε φορά και πιο σκληρά, να ψάχνουμε νέα πράγματα. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα όλη τη σεζόν, αυτό είναι μόνο ένα τουρνουά. Ας ελπίσουμε πως θα συνεχίσουμε έτσι τη σεζόν και θα είμαστε οι Βig 3."

Ο τελικός των γυναικών θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο, στις 19:30 ώρα Ελλάδας (Novasports6HD).

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots