WTA
Sabalenka: "Ήμουν πολύ κοντά στο να αποσυρθώ"

 
Sabalenka: "Ήμουν πολύ κοντά στο να αποσυρθώ"
© Foto Sposito/FITP
tn team Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 - 15:38

Η Aryna Sabalenka αποκάλυψε μετά την πρόκρισή της στον τελικό της Ρώμης, πως πίστευε ότι το τουρνουά είχε τελειώσει για εκείνη μετά τον αγώνα της με την Elina Svitolina, αφού επανήλθαν οι ενοχλήσεις από τον τραυματισμό της στην πλάτη.

Όπως είπε στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, μετά τη νίκη της με 7-5, 6-2 επί της Danielle Collins στα ημιτελικά, ο τραυματισμός της Sabalenka που είδαμε και στο ματς με τη Svitolina, είχε εμφανιστεί αμέσως μετά το τουρνουά της Μαδρίτης. Στον αγώνα της με την Ουκρανή για τον 4ο γύρο της Ρώμης οι ενοχλήσεις ήταν έντονες και πίστευε ότι δεν θα ανέκαμπτε εγκαίρως, για να κατεβεί στον επόμενο.

"Μετά τη Μαδρίτη δεν αισθανόμουν καθόλου καλά. Είχα μια ασθένεια και μετά τραυματίστηκα κιόλας! Με εξέπληξε που τελικά κατάφερα να προκριθώ στον τελικό εδώ. Την ίδια στιγμή, ήξερα και ότι το επίπεδό μου βρισκόταν εκεί. Ο τελικός (της Μαδρίτης) με την Iga πόνεσε πολύ, δίχως αμφιβολία. Ήταν σκληρή ήττα, ειδικά έχοντας και match points, παρόλο που το επίπεδό της ήταν απίστευτο. Ελπίζω να μπορέσω να την κερδίσω εδώ στη Ρώμη", είπε η Sabalenka, η οποία θα μπορούσε και να εγκαταλείψει τον αγώνα με την Svitolina, τον ολοκλήρωσε όμως και μάλιστα τον κέρδισε, σώζοντας και 3 match points!

"Αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη. Έπαιζα με ενοχλήσεις από τον τραυματισμό που είχα στην πλάτη μου. Ήμουν πολύ περήφανη που μπόρεσα αρχικά να ολοκληρώσω τον αγώνα, αλλά και που τον κέρδισα. Ήταν πολύ μεγάλη μάχη, με τένις υψηλού επιπέδου. Ο αγώνας αυτός μου έδωσε αυτοπεποίθηση, με έκανε να δω ότι το επίπεδό μου βρίσκεται εκεί και πως μπορώ να ξεπερνάω δυσκολίες. Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν η πλάτη μου και μπόρεσα να το επιλύσω."

Για τις σκέψεις της να αποσύρει τη συμμετοχή της πριν από τα ημιτελικά, είπε: "Σκέφτηκα να αποσυρθώ από το τουρνουά μετά από αυτόν τον αγώνα. Ήμουν τυχερή που είχα μια μέρα ξεκούρασης πριν από τον επόμενο αγώνα, την εκμεταλλεύτηκα και συγκεντρώθηκα πλήρως στην ανάρρωσή μου. Ακόμα κάνω ασκήσεις και θεραπεία κάθε μέρα, για να φροντίσω την πλάτη και τη μέση μου. Κάθε μέρα είμαι και καλύτερα, οπότε πάμε στη σωστή κατεύθυνση. Προς το παρόν δεν νιώθω πόνο στους αγώνες μου και κάνω το καλύτερο που μπορώ για να είμαι απολύτως υγιής στο Roland Garros."

Πάντως, αν ο πόνος επιστρέψει στον αυριανό τελικό, θα εγκαταλείψει τον αγώνα, μιας και δεν θέλει να ρισκάρει να χειροτερέψει τα πράγματα ενόψει Roland Garros: "Αν κάτι γίνει μέσα στο ματς, σίγουρα θα εγκαταλείψω, γιατί είμαστε κοντά στο Roland Garros. Ελπίζω να μην συμβεί κάτι και παραμένω θετική. Ήταν τρελός τραματισμός, σκέφτηκα πως η Ρώμη τελείωσε για μένα, αλλά κάναμε πολύ καλή δουλειά στην αποθεραπεία, εκτιμώ όλη τη βοήθεια των φυσιοθεραπευτών που βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα."

Μετά τον επικό τους τελικό στη Μαδρίτη, Sabalenka και Swiatek θα αναμετρηθούν ξανά αύριο (Σάββατο 18/05, 18:00GR, Novasports6HD), για τον τελικό του Internazionali BNL d' Italia.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots