ATP
Medvedev: "Απολαμβάνω όλο και περισσότερο το χώμα"

 
Medvedev: "Απολαμβάνω όλο και περισσότερο το χώμα"
@Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 - 12:07

Ο Daniil Medvedev υπογράμμισε πως νιώθει όλο και καλύτερα στο χώμα, οι βλέψεις του φέτος είναι να τα πάει ακόμα καλύτερα από πέρσι, που κέρδισε το Masters της Ρώμης και ξεκινάει με πολύ καλή διάθεση το το τουρνουά της Μαδρίτης.

"Ειλικρινά νιώθω πολύ καλά. Νιώθω έτσι κάθε χρόνο, όλο και περισσότερο όταν έρχεται το χώμα", είπε ο Medvedev, ο οποίος παλιότερα είχε πολύ διαφορετικά συναισθήματα για τη χωμάτινη σεζόν.

"Ξέρω πως το παιχνίδι μου είναι λίγο πιο περιορισμένο στο χώμα απ' ότι στα hardcourts, όπου ξέρω ότι θα κερδίσω το 90% των αγώνων μου. Στο χώμα τα πράγματα είναι διαφορετικά, σε κάθε αγώνα που μπαίνω είναι 50-50. Αλλά γνωρίζω πλέον τι πρέπει να κάνω από τη δική μου πλευρά, οπότε προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος και γι' αυτό νιώθω και καλά. Μου αρέσει αυτή η πόλη και είμαι χαρούμενος που επέστρεψα", πρόσθεσε ο φιναλίστ του Australian Open και του Indian Wells.

"Απολαμβάνω όλο και περισσότερο το χώμα. Έχω καλά αποτελέσματα καλές νίκες. Νιώθω πως μπορώ να πετύχω σπουδαία πράγματα στο χώμα. Θέλω να το προσπαθήσω και να κερδίσω περισσότερα τουρνουά απ' ότι πέρσι, που κέρδισα τη Ρώμη. Θέλω να τα πάω καλύτερα στο Roland Garros και να παίξω καλά και στη Μαδρίτη."

Από τον Φεβρουάριο, ο Medvedev έφερε στην ομάδα του και τον Gilles Simon, έναν παίκτη που γνωρίζει αρκετά καλά τη συγκεκριμένη επιφάνεια: "Προσπαθεί να φέρει κάτι νέο στο παιχνίδι μου, κάτι που δεν είχαμε σκεφτεί μέχρι τώρα ή δεν κατανοούσαμε καλά. Και εξηγεί πως μπορεί να συμβεί αυτό, που είναι σημαντικό γιατί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα δεν έχεις χρόνο για να σκεφτείς πολύ. Είναι πολύ ενδιαφέρον και για την ώρα νομίζω πηγαίνει πολύ καλά. Ανυπομονώ να μάθω περισσότερα πράγματα."

Ο Medvedev θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Christopher O'Connell και Matteo Arnaldi στην πρεμιέρα του στο Mutua Madrid Open, στον 2ο γύρο. Δεν έχει χάσει από κανέναν από τους δυο στην καριέρα του (3-0 τον O'Connell, 2-0 τον Arnaldi).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots