ATP
Sinner: "Δεν μπορώ να με συγκρίνω με τον Djokovic"

 
Sinner: "Δεν μπορώ να με συγκρίνω με τον Djokovic"
© Mutua Madrid Open
tennisnews team Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 - 10:39

Ο Jannik Sinner ρωτήθηκε για το αν θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από τον Novak Djokovic τη δεδομένη χρονική στιγμή και η απάντησή του ήταν γεμάτη σεβασμό προς τους μεγάλους αντιπάλους του.

Αν και Νο.1 στο Race για το Τορίνο (στη φετινή κατάταξη δηλαδή) και ομολογουμένως ο πιο πετυχημένος παίκτης στον κόσμο για τους τελευταίους 6-7 μήνες, ο Jannik Sinner δεν υιοθετεί τον τίτλο του καλύτερου, αφού ο σεβασμός που τρέφει για τους δυο μεγαλύτερους αντιπάλους του αυτή τη στιγμή, τους Djokovic και Carlos Alcaraz, δεν τον αφήνει.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη για το αν θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο παίκτη από τον Djokovic τη δεδομένη χρονική στιγμή, απάντησε: "Είναι δύσκολη ερώτηση. Πάντα πρέπει να κοιτάμε το τώρα και αυτό κάποιες φορές είναι καλό, κάποιες κακό. Δεν νομίζω ότι μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Djokovic και όλα όσα έχει κάνει, τον σέβομαι πάρα πολύ. Όπως σέβομαι και τον Carlos, που επίσης έχει κερδίσει περισσότερα από εμένα. Τους σέβομαι και τους δυο πολύ. Απλά προσπαθώ να παίξω το τένις μου, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και θα δούμε τι μπορώ να πετύχω".

Ο Sinner ρωτήθηκε ακόμα για τους στόχους του για το υπόλοιπο της χρονιάς: "Είναι ξεκάθαρο πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά για μένα. Την προηγούμενη φορά δεν μπόρεσα να παίξω, γι' αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετέχω φέτος. Θα προσπαθήσω να μιλήσω και να γνωρίσω κι άλλους αθλητές, να καταλάβω πως σκέφτονται, πως δουλεύουν. Πέρα απ' αυτό, θα δούμε. Η Ρώμη επίσης είναι ένα πολύ όμορφο τουρνουά γιατί είμαι Ιταλός. Επίσης όλοι γνωρίζουμε τη σημασία των Grand Slams. Δεν θέλω να βάλω όμως υπερβολική πίεση στους ώμους μου, ζω τη στιγμή, είμαι θετικός και θέλω να κερδίζω αγώνες. Στο μυαλό μου έχω πως υπάρχει χώρος για βελτίωση και θα επιχειρήσω να συνεχίσω να βελτιώνομαι."

Για το αν νιώθει πίεση που θα είναι το Νο.1 του ταμπλό ενός Masters για 1η φορά στην καριέρα του: "Είναι χαρά μου που είμαι στο Νο.1, αλλά από την άλλη μεριά δεν αλλάζει κάτι. Απλά βρίσκομαι εκεί, προσπαθώ να προσαρμοστώ στο χώμα λίγο καλύτερα. Εδώ στη Μαδρίτη οι συνθήκες είναι λίγο διαφορετικές από τα υπόλοιπα τουρνουά, λόγω και του υψόμετρου. Η μπάλα 'πετάει' και είναι επίσης αρκετά γρήγορη. Στο παρελθόν δυσκολευόμουν αρκετά να βρω το καλύτερό μου επίπεδο εδώ, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάω φέτος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αν μπορέσω να βρω το τένις μου, πιστεύω ότι το παιχνίδι μου μπορεί να ταιριάξει πολύ καλά εδώ. Ακόμα όμως δε νιώθω να το έχω βρει. Έχω ακόμα 3 μέρες προετοιμασίας μπροστά μου πριν το πρώτο μου παιχνίδι και ελπίζω αυτό να βοηθήσει. Θα δούμε μήπως μπορέσω να απαντήσω καλύτερα σ' αυτή την ερώτηση την επόμενη εβδομάδα."

O Sinner θα κάνει την πρεμιέρα του στον 2ο γύρο του Madrid Open αντιμετωπίζοντας είτε τον Lorenzo Sonego, είτε τον Richard Gasquet.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots