WTA
H Keys προσγείωσε ανώμαλα την Collins στο Στρασβούργο (vid)

 
H Keys προσγείωσε ανώμαλα την Collins στο Στρασβούργο (vid)
© Internationaux de Strasbourg
tn team Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 - 20:44

H Madison Keys έκανε ένα αψεγάδιαστο ματς για τον τελικό του 500αριού του Στρασβούργου, για να κερδίσει με εμφατικό τρόπο την Danielle Collins.

Η Keys κάνει μια πολύ καλή χωμάτινη σεζόν και πλέον το πιστοποιεί αυτό και με έναν τίτλο, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο 500άρι του Στρασβούργου στη Γαλλία.

Στον σημερινό τελικό του Internationaux de Strasbourg, που ήταν αμερικανική υπόθεση, η Keys επιβλήθηκε της Collins με 6-1, 6-2 μέσα σε 72 λεπτά!

Ήταν σαρωτική η 29χρονη Αμερικανίδα, η οποία είχε συνολικά 16 break points στο παιχνίδι και "έσπασε" 6 φορές το σερβίς της Collins. Μόνο σε ένα service game της Collins σε ολόκληρο το ματς, δεν είχε break point η Keys!

Δεν την άφησε να ανασάνει και έγινε μόλις η 2η παίκτρια που την κερδίζει στους τελευταίους 3 μήνες, αφού θυμίζουμε πως η Collins έτρεχε ένα σερί 22 νικών στις τελευταίες 24 αναμετρήσεις της, έχοντας μόνο 2 ήττες από την Aryna Sabalenka, σε Μαδρίτη και Ρώμη.

Διανύει τρομερή περίοδο η 30χρονη Collins, η οποία από τον Μάρτιο έχει κερδίσει το 1000άρι του Μαϊάμι και το 500άρι του Τσάρλστον, ενώ ήταν φιναλίστ στο 500άρι του Στρασβούργου και στα 1000άρια της Μαδρίτης και της Ρώμης έχασε από τη δεύτερη καλύτερη παίκτρια του κόσμου.

Καθόλου άδικα λοιπόν, η Collins θα επιστρέψει στο Top 10 τη Δευτέρα και συγκεκριμένα θα κερδίσει 2 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.10 του κόσμου. Θυμίζουμε πως έχει φτάσει έως και το Νο.7.

Η Keys κατέκτησε τον 8ο τίτλο στην καριέρα της (8-5 σε τελικούς), 1ο στη φετινή σεζόν και 2ο στο χώμα μετά το 2019, όταν κέρδισε το 500άρι του Τσάρλστον. Θα κερδίσει 4 θέσεις η Αμερικανίδα παίκτρια και θα σκαρφαλώσει στο Νο.12 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα (27/05).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots