WTA
Θα ανεβεί στο Νο.6 η Σάκκαρη

 
Θα ανεβεί στο Νο.6 η Σάκκαρη
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 - 23:32

Μετά και τον αποκλεισμό της Ons Jabeur από το Τσάρλστον, η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε την επιστορφή της στην κορυφαία 6άδα της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Μια ακόμα θέση θα κερδίσει η Μαρία Σάκκαρη, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων.

Παρότι δεν αγωνίστηκε ακόμα για τον 2ο γύρο του Charleston Open, η Σάκκαρη εξασφάλισε την άνοδό της στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, κατά μια θέση δηλαδή, μετά και την πτώση της Ons Jabeur, που έχασε από την Danielle Collins στον 2ο γύρο της διοργάνωσης και θα χάσει τουλάχιστον 3 θέσεις.

Θυμίζουμε πως η Σάκκαρη είχε βρεθεί στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης κάτι περισσότερο από έναν μήνα πριν, για 1η φορά από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και έκανε το ντεμπούτο της εκεί. Η απουσία της από την πρώτη 10άδα διήρκησε μόλις μια εβδομάδα, επιστρέφοντας άμεσα στο Νο.9, ενώ μετά από την πορεία της μέχρι τον τελικό του Indian Wells ανέβηκε στο Νο.7 και μετά την πορεία της μέχρι τα προημιτελικά του Μαϊάμι πλησίασε τη Jabeur στο Νο.6, την οποία και θα ξεπεράσει στις 8 Απριλίου.

Από δω και πέρα, η Σάκκαρη θα είναι στην 6η θέση όποια και αν είναι η πορεία της στο Τσάρλστον, ωστόσο έχει τη δυνατότητα αν φτάσει μέχρι τον τίτλο να μειώσει τη διαφορά της έως και στους 280 βαθμούς από την Jessica Pegula και το Top 5, αναλόγως βεβαίως και από το τι θα κάνει η Αμερικανίδα, που αγωνίζεται στο ίδιο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots