WTA
Halep: "Δεν έχω επαφές με τον Mouratoglou, εκτιμώ που παραδέχτηκε το λάθος του"

 
Halep: "Δεν έχω επαφές με τον Mouratoglou, εκτιμώ που παραδέχτηκε το λάθος του"
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 - 17:16

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα συνέντευξή της, η Simona Halep μίλησε για τις πολύ άσχημες στιγμές που βίωσε τον τελευταίο χρόνο, εξήγησε αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη με την υπόθεση ντόπινγκ της και γιατί πιστεύει στην αθώωσή της, αλλά και για τον Patrick Mouratoglou, του οποίου η ομάδα ευθύνεται σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στο δικαστήριο. 

"Παλεύω για να καθαρίσω το όνομά μου εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Είμαι αθώα και ακόμα πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Πιστεύω στη δικαιοσύνη και δεν θα τα παρατήσω", είπε η Halep στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Paris Match, σχετικά με τη γνωστή υπόθεση ντόπινγκ που την βαραίνει από τον Σεπτέμβριο του 2022 και την τιμωρία αποκλεισμού 4 ετών από τo tour.

"Συνεχίζω να προπονούμαι και να προετοιμάζομαι για να επιστρέψω. Αυτή τη στιγμή δεν έχω προπονητική ομάδα, οπότε προπονούμαι μόνη μου στο Βουκουρέστι. Είναι δύσκολο να βρίσκω κίνητρο όταν δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία, όταν δεν ξέρεις τι θα φέρει το μέλλον."

Θυμίζουμε πως η Halep συνεργαζόταν με την ομάδα του Patrick Mouratoglou και με τον ίδιο τον Mouratoglou, συνεπώς η βάση της είχε μετατοπιστεί στα γήπεδα της ακαδημίας του. Ωστόσο, ένα μέλος της ομάδας του Mouratoglou ήταν εκείνο που της έδωσε το συμπλήρωμα διατροφής στο οποίο βρισκόταν η απαγορευμένη ουσία και ο ίδιος ο Mouratoglou έχει αναλάβει την ευθύνη αυτού του λάθους και έχει απολογηθεί δημόσια στη Ρουμάνα τενίστρια.

"Η ομάδα μου συνέστησε να πάρω ένα συμπλήρωμα διατροφής, το κολλαγόνο. Ακολούθησα τη συμβουλή τους και αποδείχτηκε ότι το κολλαγόνο ήταν μολυσμένο με roxadustat. Το λάθος έγινε στο εργαστήριο, όπου το συμπλήρωμα μολύνθηκε με την ααπγορευμένη ουσία. Η ποσότητα που βρέθηκα στα ούρα μου είναι υπερβολικά χαμηλή για να μπορέσει να βελτιώσει την απόδοσή μου και η ουσία αυτή δεν εντοπίστηκε στο αίμα μου την ίδια μέρα που έδωσε ούρα. Τρεις ημέρες νωρίτερα, τόσο οι εξετάσεις ούρων και αίματος ήταν καθαρές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μόλυνση και αυτό είπαμε και στο δικαστήριο."

Όπως εξήγησε, οι πρώτες μέρες μετά τα αποτελέσματα του τεστ ήταν πολύ δύσκολες για τη Halep: "Υπήρξαν περίοδοι που δεν μπορούσα να κοιμηθώ και πάθαινα κρίσεις πανικού. Και όταν έπαιζα είχα τη φήμη της συναισθηματικά φορτισμένης παίκτριας. Πριν από αγώνες μου κάποιες φορές είχα τόσο άγχος που μου προκαλούσε πόνους στην κοιλιά. Από τότε που με απέκλεισαν από το tour, ζω μ' αυτούς τους πόνους καθημερινά."

Οι έλεγχοι φυσικά συνεχίστηκαν και ήταν πολύ συχνοί: "Από τον Σεπτέμβριο του 2022, συνέχισαν να μου κάνουν τεστ, περίπου κάθε 10 μέρες. Μετά σιγά-σιγά ηρέμησαν τα πράγματα. Το τελευταίο μου τεστ ήταν τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Ωστόσο, είμαι ακόμα υποχρεωμένη να δηλώνω συνεχώς την τοποθεσία μου. Πρέπει να ενημερώνω τις αρχές που βρίσκομαι, ώστε να μπορούν να μου κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους."

Για τον Mouratoglou και το αν έχουν κρατήσει επαφή, η Halep είπε: "Είμαι σίγουρη ότι δεν έγινε επίτηδες και εκτιμώ που ο Patrick ανέλαβε την ευθύνη για την ομάδα του. Εκείνοι ήταν που μου έδωσαν αυτό το συμπλήρωμα και αυτό το λάθος τώρα πληρώνω τόσο ακριβά. Καταστράφηκαν 25 χρόνια καριέρας! Εδώ και μήνες δεν έχουμε άμεση επαφή και δεν έχω προπονηθεί στην ακαδημία του από πέρσι. Δεν συνεργαζόμαστε πλέον."

Τέλος, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα γίνουν στο Παρίσι, είπε: "Έίναι λίγες οι πιθανότητες να παίξω, αλλά πιστεύω πως είναι πιθανό. Ό,τι και να γίνει θα βρίσκομαι εκεί, στη χειρότερη περίπτωση ως θεατής, γιατί είναι κάτι μαγικό. Αγαπώ το Παρίσι. Είναι μια πόλη που, πέρα από τις επιτυχίες μου εκεί, με κάνει να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Αν διατηρηθεί η τιμωρία, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί τα επόμενα 3 χρόνια και πως θα εξελιχθεί το σώμα μου. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με τους δικούς μου όρους και δεν θα ήθελα να τελειώσει έτσι, εκτός γηπέδου. Νομίζω πως το αξίζω αυτό μετά από τόση δουλειά που έχω ρίξει όλα αυτά τα χρόνια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots