WTA
Στο Νο.93 του κόσμου η Παπαμιχαήλ!

 
Στο Νο.93 του κόσμου η Παπαμιχαήλ!
© Omar Erre
tn team Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 - 14:43

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ σημείωσε μια πολύ σπουδαία άνοδο μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μπουένος Άιρες και για πρώτη φορά στην καριέρα της βρίσκεται στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA στα διπλά.

Η Παπαμιχαήλ, μετά και την επιτυχία της με τη Maria Carle στο 125άρι του Μπουένος Άιρες, άφησε πίσω της 13 θέσεις και βελτίωσε κατά ισάριθμες το προηγούμενο career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.93 της παγκόσμιας κατάταξης.

Είναι μια ιστορική άνοδος για την 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που είναι η 4η εκπρόσωπος της χώρας μας που βρίσκεται στο Top 100 παγκόσμιας κατάταξης ATP ή WTA αυτή τη στιγμή, αφού βρίσκονται στο Top 10 στα μονά τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.6), όσο και η Μαρία Σάκκαρη (Νο.9), ενώ στο Νο.97 του κόσμου στα διπλά της ΑΤΡ είναι ο Πέτρος Τσιτσιπάς.

Λίγες θέσεις πίσω από την Παπαμιχαήλ στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε μια θέση και βελτίωσε επίσης το career high της, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο Νο.113 του κόσμου.

Πιο χαμηλά βρίσκεται η Σαπφώ Σακελλαρίδη, στο Νο.161, ενώ από εκεί και πέρα είναι η Έλενα Χριστοφή στο Νο.311, η Μάρθα Ματούλα στο Νο.413 και η Δήμητρα Παύλου στο Νο.438.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Στην παγκόσμια κατάταξη των μονών, πάντα κορυφαία Ελληνίδα είναι βεβαίως η Μαρία Σάκκαρη, η οποία βρίσκεται στο Νο.9.

Η Γραμματικοπούλου είναι στο Νο.2 της χώρας μας αυτή τη στιγμή και στο Νο.217 του κόσμου, ενώ πολύ κοντά της είναι η Παπαμιχαήλ, στο Νο.221.

Η Σακελλαρίδη κέρδισε 5 θέσεις αυτή την εβδομάδα και ανέβηκε στο Νο.282. Η Ματούλα βρίσκεται στο Νο.318 και η Παύλου στο Νο.411. Η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε 26 θέσεις μετά την κατάκτηση του τίτλου στο 15άρι του Lyttos Beach, για να επιστρέψει στο Top 500 και στο Νο.481.

Τέλος, στην κατάταξη βρίσκεται ακόμα η Χριστοφή, η οποία βρίσκεται στο Νο.708, καθώς και οι Μάγδα Αδαλόγλου και Ελένη Κορδολαίμη, που βρίσκονται στο Νο.1128 και Νο.1350 αντίστοιχα.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots