WTA
1ος τίτλος σε 500άρι για την Zheng (vid)

 
1ος τίτλος σε 500άρι για την Zheng (vid)
© Bank of Communications Zhengzhou Open
tn team Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023 - 18:12

H Qinwen Zheng επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Barbora Krejcikova στον τελικό του Zhenghzhou Open, για να κατακτήσει τον 2ο τίτλο της για φέτος και σημαντικότερο στην καριέρα της.

Η Zheng επιβλήθηκε στον τελικό του Zhengzhou Open της Krejcikova με 2-6, 6-2, 6-4 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο 500άρι του Zhengzhou στην Κίνα.

Η 21χρονη Κινέζα, Νο.24 στον κόσμο, είχε μια εκπληκτική εβδομάδα. Θυμίζουμε πως μεταξύ άλλων απέκλεισε και τη Μαρία Σάκκαρη στον 2ο γύρο, ενώ μέχρι τον τελικό δεν είχε χάσει ούτε ένα σετ.

Στο 1ο σετ είχε προηγηθεί με 2-0, αλλά η Krejcikova κέρδισε τα 6 επόμενα games και πήρε το σετ. Η Zheng απάντησε με ένα πολύ καλό 2ο σετ, στο οποίο έχασε μόνο 2 games, ενώ πολύ ρευστά ήταν τα πράγματα στο 3ο σετ, όπου οι δυο φιναλίστ έκαναν από 2 break μέχρι το 4-4.

Η Zheng έκανε και 3ο break στο 9ο game, για να πάρει το προβάδισμα με 5-4 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Με ένα love service game "κλείδωσε" τη νίκη της η Zheng, που γνώρισε την αποθέωση από τους συμπατριώτες της στην κερκίδα.

Μετά και την κατάκτηση του τίτλο, η Zheng θα κερδίσει 5 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.19 του κόσμου, ισοφαρίζοντας το career high της.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε 500άρι για την Κινέζα αθλήτρια, που ήταν φιναλίστ πέρσι στο 500άρι του Τόκιο. Τον περασμένο Ιούλιο είχε κερδίσει τον 1ο τίτλο της καριέρας της, στο 250άρι του Παλέρμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots