WTA
Με Navarro η Σάκκαρη - εκτός η Jabeur (vids)

 
Ons Jabeur
Ons Jabeur © Lexie Wanninger Photography
tn team Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 - 5:33

Η Emma Navarro πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά και θα βρεθεί στο δρόμο της Μαρίας Σάκκαρη στο San Diego Open, ενώ εκτός έμεινε η κορυφαία του ταμπλό, Ons Jabeur.

Η 22χρονη Navarro, κέρδισε στη μάχη των qualifiers την Aliaksandra Sasnovich με 7-5, 6-4 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του San Diego Open, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μαρία Σάκκαρη.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν οι δυο τενίστριες στο tour, με τη Navarro να κάνει ένα εξαιρετικό τουρνουά, αφού ξεκίνησε από τα προκριματικά και έχει 4 νίκες μέχρι τώρα, χωρίς να έχει χαμένο σετ. Βρίσκεται στο Νο.61 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αυτό το καλοκαίρι βρέθηκε και στο Νο.53, που είναι και το career high της.

Η Σάκκαρη πάντως αποφεύγει όλες τις seeded παίκτριες έως και τον τελικό, αφού αν επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην Navarro, θα την περιμένει στα ημιτελικά μια εκ των Anastasia Potapova και Sofia Kenin.

H Potapova έβγαλε εκτός το Νο.1 του ταμπλό, Ons Jabeur, επικρατώντας με 6-4, 7-6 (4). Η Kenin, η οποία είχε αποκλείσει στον 1ο γύρο τη Veronika Kudermetova (No.6 ταμπλό), κέρδισε και την Katie Volynets, με 1-6, 6-4, 6-2.

Προφανώς το γεγονός πως οι συγκεκριμένες τενίστριες δεν είναι ανάμεσα στις κορυφαίες του ταμπλό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, καθώς η Potapova είναι μια Top 30 παίκτρια που ήταν και στο Νο.21 τον Ιούνιο, ενώ η Kenin είναι πρωταθλήτρια Grand Slam και πρώην Top 5 παίκτρια.

Δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε στην επόμενη φάση η Νο.2 του ταμπλό, Caroline Garcia, η οποία κέρδισε την Sloane Stephens με 6-3, 3-6, 6-1. Θα αντιμετωπίσει μια ακόμα Αμερικανίδα στα προημιτελικά, την Danielle Collins, που απέκλεισε τη Jelena Ostapenko με 2-6, 6-3, 6-4.

Τέλος, η Barbora Krejcikova απέκλεισε την Anhelina Kalinina με 6-3, 6-2 και θα περιμένει την αναμέτρηση της Beatriz Haddad Maia με τη Marta Kostyuk για να μάθει με ποια θα παίξει στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots