WTA
Έμεινε στην 9η θέση η Σάκκαρη

 
Έμεινε στην 9η θέση η Σάκκαρη
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 - 11:52

Η Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε και αυτή την εβδομάδα στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο.9. Νέο career high για τη 16χρονη Mirra Andreeva.

Δεν υπήρξαν αλλαγές αυτή την εβδομάδα στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, με τη Μαρία Σάκκαρη να μένει για μια ακόμα εβδομάδα στο Νο.9 του κόσμου.

Πάντα στο Νο.1 είναι η Iga Swiatek, η οποία έχει χάσει τη μεγάλη διαφορά που είχε, αφού η Aryna Sabalenka είναι πίσω της στο Νο.2, σε απόσταση 470 βαθμών.

Στο Νο.3 βρίσκεται η Elena Rybakina, που έχει περισσότερους από 3.000 βαθμούς διαφορά από την Sabalenka, ενώ στο Νο.4 είναι η Jessica Pegula. Το Top 5 συμπληρώνει η Caroline Garcia, ενώ πίσω της βρίσκονται η Ons Jabeur στο Νο.6, η Coco Gauff στο Νο.7, η Petra Kvitova στο Νο.8, η Σάκκαρη στο Νο.9 και η Marketa Vondrousova στο Νο.10.

Δυο θέσεις κέρδισε η πρωταθλήτρια του Παλέρμο, Qinwen Zheng, που ανέβηκε στο Νο.24, ενώ η πρωταθλήτρια του Iasi, Ana Bogdan, άφησε πίσω της 10 θέσεις και βελτίωσε το career high της, στο Νο.39. Νέο career high έκανε και η Emma Navarro, που κέρδισε 4 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.53.

Η 16χρονη Mirra Andreeva κέρδισε άλλες 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.64 του κόσμου, ενώ το προσωπικό της ρεκόρ βελτίωσε και η Arantxa Rus, στα 32 της χρόνια, κερδίζοντας και εκείνη 2 θέσεις, για να βρεθεί στο Νο.60.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots